Brent petrol 43 doların üzerinde

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 43 doların üzerinde seyrediyor. Geçen hafta, arz ve talep piyasasına yönelik endişeler nedeniyle son dönemdeki...

Google Haberlere Abone ol
Brent petrol 43 doların üzerinde
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 43 doların üzerinde seyrediyor.

Geçen hafta, arz ve talep piyasasına yönelik endişeler nedeniyle son dönemdeki sert düşüşünü sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, bu haftanın açılışında tepki alımlarıyla toparlanma eğilimi içerisine girdi.

Geçen hafta 42,49 dolar ile 18 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeyi gören Brent petrolün varil fiyatı, haftalık bazda yüzde 5,2 gerileyerek, cuma gününü 43,35 dolar seviyesinden tamamlamıştı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün etkisini artıran tepki alımları ile saat 10.00 itibarıyla 43,64 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, düşen rafineri kar marjlarının petrol sektöründeki yatırımları olumsuz etkilediğini, arz fazlalığı ile düşük talebin ise endişeleri artırdığını belirterek, tüm bunların fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yarattığını kaydediyor.

Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için 200 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 42,3 doların önemli destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, yeni bir yükseliş hareketinden bahsedebilmek için 46 doların üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiğine işaret ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,59 artışla 41,64 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Yorumlar