Brent petrol 3 ayın en düşük seviyesini gördü

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, ABD başkanlık seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın zafere çok yakın...

Google Haberlere Abone ol
Brent petrol 3 ayın en düşük seviyesini gördü

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, ABD başkanlık seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın zafere çok yakın olduğu haberleri sonrasında 44,4 dolarla 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de düzenlenen 58'inci başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ederken, Trump'ın kesin olmayan sonuçlara göre zafere yakın olması haberleriyle küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendi. Bununla birlikte dolar, gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında hızla yükseldi.

Gelişmeler sonrasında güne 46,06 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, 44,38 dolarla 11 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi görürken, saat 10.20 itibarıyla yüzde 1,2'lik gerilemeyle 45,26 dolardan alıcı buluyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 1,1 düşüşle 44,21 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de bu akşam açıklanacak petrol stoklarının ve başkanlık seçimi sonuçlarına ilişkin haber akışının takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatının 45 doların altında kalıcılık sağlaması durumunda 43,4 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirten analistler, 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 47,4 doların ise direnç olarak izleneceğini kaydetti.

Yorumlar