BP İcra Kurulu Başkanı Dudley:

- "Petrol fiyatlarının 50 dolar olması durumunda bile BP faaliyet göstermeye hazır" - "Artık her dolar az bulunur hale geldi. Akıllıca ve dikkatlice yatırım yapmamız lazım" - "Şu anki piyasa şartlarında şirketlerin maliyetlerini en aza indirerek verimliliklerini maksimuma çıkarmaları gerek"

Google Haberlere Abone ol
BP İcra Kurulu Başkanı Dudley:

NEW YORK (AA) - British Petroleum (BP) İcra Kurulu Başkanı (CEO) Bob Dudley, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolar olması durumunda bile şirketin faaliyetlerine devam edebileceğini bildirdi.

Londra'da düzenlenen Oil&Money Konferansı'nda konuşan Dudley, geçen yıl BP'nin kar ve maliyetlerini dengeleyebilmek için petrolün varil fiyatının 60 dolar civarında olmasına ihtiyaç duyduğu bilgisini paylaşarak, şu anda bu fiyatın 55 doların altına düştüğünü belirtti.

Dudley, petrol fiyatlarının 50 dolar olması durumunda bile BP'nin faaliyet göstermeye hazır olduğunu vurgulayarak, şirketin gelecek yılki yatırım ve harcamalarını planlarken, petrol fiyatlarında 50-60 dolar bandını baz aldığını ifade etti.

Küresel piyasalarda petrolün varil fiyatının 2014 ortasındaki 115 dolarlık seviyeden inerek, "İnatçı şekilde" düşük kaldığını hatırlatan Dudley, petrol fiyatlarındaki azalışın küresel talebin düşük olmasından çok piyasadaki arz fazlasından kaynaklandığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Küresel petrol talebinin çok düşeceğini sanmıyorum. Sorun daha çok arz fazlasından kaynaklanıyor. (Petrol) endüstrisi kendi başarısından ve özellikle kaya petrolü devriminden olumsuz etkilendi. Ancak, uzun dönemde talebin artacağına inanıyorum."

Dudley, petrolün varil fiyatının 100 dolar olduğu dönemde her türlü projenin cazip göründüğüne işaret ederek, bunun artık mümkün olmadığını ve şu anki piyasa şartlarında şirketlerin maliyetlerini en aza indirerek verimliliklerini maksimuma çıkarmaları gerektiğini kaydetti.

Dünyanın sermaye bulmak için çok rekabetçi bir yer haline geldiğini anlatan Bob Dudley, "Artık her dolar az bulunur hale geldi. Akıllıca ve dikkatlice yatırım yapmamız lazım." ifadesini kullandı.

Düşük petrol fiyatlarının ve sermaye bulmaktaki zorlukların petrol sektöründe yenilik ve reformu beraberinde getirdiğini bildiren Dudley, enerji şirketlerinin çevreye daha duyarlı hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar