Boydak’tan, sanayiciye Irak pazarı önerisi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yerel seçimlerle birlikte ülke gündeminde siyasi ortamın gergin olduğunu belirterek, “Yerel seçimler nedeniyle siyasi partiler sahada ama ekonomi odaklı gidilmeli.

Google Haberlere Abone ol
Boydak’tan, sanayiciye Irak pazarı önerisi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yerel seçimlerle birlikte ülke gündeminde siyasi ortamın gergin olduğunu belirterek, “Yerel seçimler nedeniyle siyasi partiler sahada ama ekonomi odaklı gidilmeli. Siyasi ortam gergin ama biz işimize bakmalıyız. Çünkü vergi vermeye devam ediyoruz, bir günü dahi boş geçirmeye lüksümüz yok.’’ dedi. Geçtiğimiz hafta Irak’a gittiğini de belirten Boydak, sanayicilere çağrıda bulunarak, “Irak’ta potansiyel var. Oraları kendimize yol etmemiz lazım.’’ diye konuştu.

KAYSO şubat ayı meclis toplantısı, Nureddin Okandan başkanlığında oda hizmet binasında yapıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün de ayın konuğu olarak katıldığı toplantıda konuşan ve oda faaliyetleri hakkında bilgi veren KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Merkez Bankası’nın piyasaya yönelik müdahalesine destek verdi.

Mustafa Boydak, şunları söyledi: “Merkez Bankası’nın yaptığı hamleyi destekliyoruz. Merkez Bankası bağımsızdır ve faiz artışını gerekirse yapar. Eğer bu işlem makro ekonomik istikrar bakımından faydalıysa itirazımız yok. Aşarız da. Ama bu durumda da bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Örneğin şirket karlarında ciddi erozyonlar oluyor. Finansman giderlerinde artışlar meydana geliyor. Maalesef tekrardan geçmiş dönemlerdeki gibi iflas ertelemeleri gündeme geliyor. Bu dönemlerde, firmalara da biraz nefes aldırmayı sağlamalıyız. Bunun yolu biraz daha ekonomi odaklı gidilmesidir.”

KAYSERİ’NİN 2013 İHRACAT RAKAMI 1 MİLYAR 690 MİLYON DOLAR

Kayseri’nin, 2013 ihracat rakamları hakkında da bilgi veren ve aynı zamanda sanayicilere yönelik Irak çağrısı yapan Boydak, Sanayi Odası verilerine göre Kayseri’nin 2013 yılı ihracat rakamının 1 milyar 690 milyon dolar olduğunu söyledi. Önceki yıla oranla yüzde 5,60’lık bir artışın olduğunu dile getiren Boydak, ‘’Kayseri olarak ihracatta 2 milyar dolar gibi hedefimiz vardı. 2014 yılında bunu gerçekleştireceğiz gibi görünüyor. Kayseri’den dünyanın her tarafına ihracat yapılıyor. 200’ün üzerinde firma ihracat yapıyor.’’ şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Irak’a giderek bazı ziyaretlerde bulunduğunu belirten KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, şunları söyledi: ‘’Irak’ı ziyaret ettik. Erbil’e gittim. Gerçekten sanayicilerimiz adına sevindim. Oralarda ihracat yapıldığını gördüm ve mutlu oldum. Ama yeterli değil. Rakamların daha da oralarda derinleşmesi lazım. Oraları kendimize yol etmemiz lazım. TIR'ı yükleyince bir sonraki gün orada. Potansiyel var. Bağdat ve diğer Kerbela gibi Şii bölgelerde ihracatımız iyi değil. Çok daha fazla iş var. Oralarda kalitemizle, servisimizle, dürüstlüğümüzle ve Kayseri zekâmızla iş yapmamız gerekiyor.’’

KAYSO Meclisi’nin Şubat ayı konuğu olan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de sanayicilere yönelik yaptığı konuşmada, daha çok kazanç ve daha çok vergi temennisinde bulundu. Düzgün, ortak giderlerin karşılanması ve kamu hizmetlerinin finanse edilmesi için sağlıklı, adaletli vergi siteminin de gerekli olduğunu ifade etti.



CİHAN

Yorumlar