Boydak Holding, İNSİAD üyelerine kapılarını açtı

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından, 13 bin 500 çalışanıyla 1 buçuk milyon metrekare kapalı alanda üretim yapan, İstikbal, Bellona, Mondi, Deco ve İstikbal Regina gibi mobilya markalarını bünyesinde barındıran Boydak Holding, İnegöl Sanayici ve.

Google Haberlere Abone ol
Boydak Holding, İNSİAD üyelerine kapılarını açtı

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından, 13 bin 500 çalışanıyla 1 buçuk milyon metrekare kapalı alanda üretim yapan, İstikbal, Bellona, Mondi, Deco ve İstikbal Regina gibi mobilya markalarını bünyesinde barındıran Boydak Holding, İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyesi iş adamlarını ağırladı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, CEO’su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mustafa Boydak ve Yönetim Kurulu Üyesi Nazif Türkoğlu, İNSİAD üyeleri ile yakından ilgilendi. İNSİAD üyesi mobilyacılara ‘Siz benim kardeşlerimsiniz’ diyen Hacı Boydak, “Yurt dışından ve yurt içinden gelen kimi misafirlerimiz tesislerimizi gezip görmek istiyorlar ama müsaade edemiyoruz. Fakat size tüm kapılar ardına kadar açık. Çünkü siz bizim misafirimiz değil, kardeşlerimizsiniz. Bu tesisler de sizin. Ne zaman isterseniz buyurun gelin. Sizi misafir etmekten onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz.” dedi.

İNSİAD Mobilya Komitesi Kayseri gezisi düzenledi. İstikbal Marmara Bölge Bayii Hasan Çağlayan’ın organize ettiği geziye katılan İNSİAD üyeleri Boydak Holding’in Kayseri’de bulunan üretim tesislerini gezip inceleme fırsatı buldu. Holding’in üst düzey yöneticileri iki gün süren gezi boyunca İNSİAD üyesi iş adamları ile yakından ilgilendi. Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, misafir iş adamlarına yapılan sunumdaki konuşmada, İnegöl mobilya sektörünün gündemi belirleme ve yenilikleri takip edip uygulama hususunda her zaman önde olduğunu ifade etti. Boydak, ekibine ve Kayseri mobilyacısına bu durumu örnek olarak gösterdiğini söyledi.

Boydak, “Ben İnegöl’deki firmaları takdir ediyorum. Ben Kayseri’deki mobilyacı arkadaşlara ve kendi ekibime örnek gösteriyorum. Sanayi Odası'nın meslek komitesindeki toplantılarımızda İnegöl’ün heyecanını, çalışma azmini, girişkenliğini, kendini çabuk yenileyebilme ve gündemi belirleme kabiliyetini örnek almalarını istiyorum. İnegöl’deki heyecan ve motivasyonu takip edin diyorum. Çünkü Kayseri’deki arkadaşlar daha büyük düşünmeye, daha fabrikasyon düşünerek ölçekten yararlanmaya çalışıyorlar. Bu doğru fakat, İnegöl tasarımın bütünü ve yeniliklerle var olmaya çalışıyor. Bu, takdir edilen bir durum.” diye konuştu.

"SİSTEMLİ VE KAYIT ALTINDA ÇALIŞAN FİRMA KURUMSALLAŞIR VE BÜYÜR"

Memduh Boydak, bir iş adamının ‘İnegöl mobilyasının gelişimi adına tavsiyeniz ne olur?’ şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: “İnegöl’deki mobilyacı arkadaşlarımıza naçizane tavsiyem şu olabilir; firmanın gövdesi ile kafası eşit oranda büyümeli. Bu, şu demek oluyor. Kurumsallık daha ön plana çıkmalı. Her işe koşturmaktan ziyade doğru kişileri işin başına getirip kadroları profesyonelleştirmek lazım. Ekip çalışmasını kurmak lazım. Şu an bizde 13 bin 500 insan çalışıyor. Hepsini bizim takip etmemiz mümkün değil. Ama düzgün raporlama sistemleri ile herkesin performansını görmemiz mümkün. Biz şu an sizlerle beraber olabiliyor, misafirlerimize zaman ayırabiliyorsak, bu sistem sayesinde mümkün oluyor. Bir diğer husus, kayıt dışı çalışmamaları yönünde olacak. Firmanın kayıt dışı çalışarak kâr etmesi mümkün değil. Faturasız satılan her ürün, bir gün mutlaka sorun olarak karşınıza gelir. Size daha büyük bedeller ödetir. Kayıtlı çalışan her yönüyle rahat olur. Ne devletten bir korkunuz ne de çalışanınızdan yana herhangi bir endişeniz olmaz. Kurallı çalışırsak müşteri kaybederiz endişesi son derece yersiz bir endişe. Siz kurallı olduğunuz sürece müşteri size daha fazla bağlanıyor. Biz bunu yaşayarak gördük. Eskiden İnegöl veya Kayseri mobilyası denilince kalitesizlik akla gelirdi. Müşteri güveni çok azdı. Ama çok şükür bugün bu aşıldı. Bu algı yerini güvene bıraktı. Azmedildiği zaman, sistemli, planlı, programlı çaldığı zaman inanıyorum ki Allah’ın izniyle başarı gelecektir."

Boydak Holding hakkında bilgi veren Hacı Boydak, Kayseri’de 1 buçuk milyon metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını, yaklaşık 13 bin 500 çalışanın bulunduğunu ve bunların 10 bin 500’ünün Kayseri’de, diğerlerinin ise holdingin il dışında ve yurt dışında bulunan şirketlerinde istihdam edildiğini belirtti. 2012 yılında 522 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini ve cironun 5 milyar 600 milyon lira olduğunu, 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Boydak, İstanbul Sanayi Odası rakamlarına göre 7 şirketin ilk 500’e, 4 şirketin de ikinci 500’e girdiğini söyledi. 2013 yılı hedeflerinin 550 milyon dolar ihracat ve 6 milyar TL ciro gerçekleştirmek olduğunu kaydeden Hacı Boydak, “İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz. Her türlü olumsuzluğa rağmen bu hedeflere ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Yaşadığımız sıkıntıları hep birlikte atalım diye dua ediyoruz.” diye konuştu.

İNSİAD Başkan Yardımcısı Azmettin Gündüz de Boydak Holding’in, üretim tesislerini aynı sektörde faaliyet gösteren iş adamlarına açmasını ve her türlü teknik bilgiyi paylaşmasının büyük bir incelik olduğunu belirtti. Gündüz, Hacı Boydak’a ve Boydak Holding Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

İstikbal Marmara Bölge Bayisi Hasan Çağlayan ise İNSİAD adına Boydak Holding üst düzey yöneticileri Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Mustafa Boydak’a birer plaket ve İnegöl’ün simgelerinden kestane şekeri armağan ederek, misafirperverliğinden ötürü Boydak ailesine teşekkür etti.



CİHAN

Yorumlar