Boydak: Dünyada artık şirketler değil ülkeler de birleşecek

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, dünyadaki gelişmelerde şirketlerin ölçek bazında büyüklük için birleşmeler yaptığını, bunun için artık ülkelerin bile birleşeceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Boydak: Dünyada artık şirketler değil ülkeler de birleşecek

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, dünyadaki gelişmelerde şirketlerin ölçek bazında büyüklük için birleşmeler yaptığını, bunun için artık ülkelerin bile birleşeceğini ifade etti. Boydak, 50-80 yıl önce yapılan hataların bugün bile konuşulduğunu ve gelecek için ülkenin barış anlayışını devam ettirmesi gerektiğini dile getirerek, “Dönemimiz artık sivil toplum çağıdır.” dedi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak, bir derneğin düzenlediği iş adamlarına yönelik toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin hangi boyuta ulaştığını anlattı. Boydak, Türkiye’nin kendi bölgesine, etrafına, birlik ve beraberlik ruhu aşılayan zenginlik, iyilik, moral motivasyon aşılayan ülke olarak hayatını devam ettirmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye, dış dünya ile olan ilişkilerde karşılıklı hakka, hukuka dikkat etmektedir ve bunu sürdürmesini istiyoruz. Bugün olan bir yanlışlık nesiller sonrası karşımıza çıkıyor. Geçmiş tarihlerde yaşandığı gibi. 50 yıl, 80 yıl önce bir ülkenin yaptığı hata, birinci ve ikinci dünyadaki hatalar bile hala konuşuluyor. Dış ilişkilerimizde bizim barış anlayışımızı sürdürmemiz gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Boydak, ölçek büyüklüğüne dikkat çekerek, dünyada şirketlerin birleştiğini hatırlattı. Mustafa Boydak, şunları söyledi: “Küçük şirketler bir araya geliyor. İnsanlar bir araya geliyor. Merakı olan insanlar bir araya geliyor ve hobilerini birlikte yapabiliyorlar. Dönem, sivil toplum çağıdır. Ülkelerin bile ileride birleştiklerini göreceğiz. Güney Kore ile Kuzey Kore bizim bildiğimiz, bizim literatürde baktığımızda birbirlerine düşman gibi gözüküyor. Esasında mayaları beraber. Nasıl ki bundan 20 yıl önce Batı Almanya ile Doğu Almanya duvarları kaldırdı. Bundan sonra da ülkeler, dünyada özellikle çok olan küçük küçük ülkeler de birleşecektir. Bilindiği üzere 200 kadar dünyada ülke var. İleri zamanda bu artık bu ülkelerin ölçek büyüklüğü tek başına büyümeye fırsat vermeyecek. Bazıları birbirleriyle birleşecek. Herkes artık birbirine saygıda, dostlukta kusur etmeme gayreti içinde olacak.”

Mustafa Boydak, dünyada en sorunlu bölgenin Türkiye’nin içinde bulunduğu bölge olduğunu hatırlatarak, şunları ifade etti: “Bölgenin geleceği ile ilgili ümitlerimiz daha artmaktadır. İnşallah beklentilerimiz şeklinde olur ve bölgemize sağlanacak huzur fayda getirir. Bölgemiz, yeraltı zenginlikleri ve diğer zenginlikleri bakımından yüz yıllardır, tarihte de sorunlar olmuştur. Ama bu zenginlikleri artık paylaşılacak ortam olacaktır. Herkesin hakkına, hukukuna, içişleri, dışişlerine karışmadan yapacağız. Bundan Türk müteşebbisleri de payına düşeni alacak.” CİHAN

Yorumlar