Bosch Bursa’ya bir fabrika daha kuruyor

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, 1975 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Bursa’ya yeni bir fabrika daha kuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Bosch Bursa’ya bir fabrika daha kuruyor

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, 1975 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Bursa’ya yeni bir fabrika daha kuruyor.

Bosch Fren Sistemleri Fabrikası ile Türkiye pazarına sunduğu ürünlerin yanı sıra Hindistan, Brezilya, İtalya, İspanya ve Rusya’ya ihracat yapıyor. Bosch’un temelini attığı yeni fabrika 8 bin metrekaresi kapalı toplam 19 bin 300 metrekarelik alana kurulacak. 2015 yılı başında faaliyete geçmesi planlanan fabrika ile Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret otomotiv sektöründe yaşanabilecek talep artışlarına paralel olarak üretim artırabilecek. Yeni fabrika ile birlikte üretiminin yüzde 71’ini Türkiye pazarına yaparken, Hindistan, Brezilya, İtalya, İspanya ve Rusya’ya gerçekleştirdiği ihracata da devam edecek. Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret, yüzde 59’luk pazar payı ile sektördeki liderliğini sürdürüyor.

Fabrikanın temel atma töreninde konuşan Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, 1910 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini hatırlattı. Steven Young, şu bilgileri verdi: “Bosch grubu olarak Türkiye’de 10 bin kişiden fazla çalışanımız mevcut. 5 farklı yerleşke ile 2 milyar Euro ciro yapıyoruz. 1,3 milyar Euro değerinde ihracat yapıyoruz. 5 kıtadan fazla 40’dan fazla ülkeye mal satıyoruz. Bu üretimin büyük bölümü Bursa’da. Örnek olarak dizel enjektör fabrikalarımızla 30’dan farklı markaya dünyada hizmet ediyoruz. Dünyadaki her 5 aracın bir tanesinin tüm dizel enjektörleri Bursa’da üretilip ihraç ediliyor.”

Bursa’nın Bosch için büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Steven Young, “Biz özellikle otomotiv alanında Bosch’un dünya penceresi Bursa’dan açılıyor. Bursa bizim için çok önemlidir. Türkiye’nin geleceğinin önemini de vurgulamak isterim. Güveniyoruz ve bu yatırımları da yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

2013 YILINDA 4.9 MİLYAR EURO GELİR

Bosch Fren Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle ise Bursa’da Bosch Fren Sistemleri için yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, şöyle konuştu: “2013 yılında 4.9 milyar Euro geliri ve dünyada 15 binden fazla iştiraki olan Robert Bosch şasi sistemleri kontrol bölümü Bosch grubunun en önemli otomotiv bölümlerinden birisidir.”

Yeni fabrika ile ticaret biriminin hem geleneksel vakum frenleri, hem de elektrik ve hibrit araçlar için yeni vakumsuz fren sistemleri imal edeceğini anlatan Megerle, şunları söyledi: “2013 yılında dünyada toplamda 650 milyon Euro gelir elde edildi ve yeni rekabetçi imalat işlemleri için 28 milyon Euro daha fazla yatırım yapıldı.”

Gelecek vaat eden Türk otomotiv piyasasında ki yerlerinin müşteri ve tedarikçilerin yakın işbirliğinin örneği olduğunu belirten Frieder Megerle, “DOSAB Tesisimize sahip olduktan sonra 10.6 milyon güçlendirici teslim edildi. Geçen yıl söz konusu tesiste yaklaşık 800 bin güçlendirici imal edildi ve 2016 yılına kadar yüzde 50’lik bir artış öngörülmektedir.” bilgisini verdi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise Bursa’nın büyümesi ile Türkiye’nin büyüyeceğini belirterek, temelin atılan yeni Bosch fabrikasının önemine dikkat çekti. Vali Münir Karaloğlu’da otomotiv üretimi ve otomotiv yan sanayinin merkezi olan Bursa’da bu alanda yeni bir fabrikanın temelinin atılmasının kendilerini sevindirip, heyecanlandırdığını belirtti.
Konuşmaların ardından protokolünde katılımı ile yeni fabrikanın temelleri atıldı. CİHAN

Yorumlar