Borsa, yeni hükümet ile 78 bin puanı aştı

- BIST 100 endeksi yüzde 2'yi aşan primle 78.442,92 puana çıktı, dolar/TL 2,98'in altına geriledi

Google Haberlere Abone ol
Borsa, yeni hükümet ile 78 bin puanı aştı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi yeni hükümetin açıklanmasının ardından sert bir şekilde yükselişe geçerek 78.000 puanın üzerine çıktı.

Yeni hükümetin açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde yükselen BIST 100 endeksi, yüzde 2'yi aşan primle 78.442,92 puanı gördü. Sabah saatlerinde 4 ayın zirvesi olan 3,0120'yi gören dolar/TL ise yeni bakanların açıklanmasının ardından sert bir şekilde düşüşe geçerek 2,98'in altına geriledi.

Analistler, yeni hükümette ekonomi yönetiminin piyasalar tarafından pozitif algılandığını ve TL varlıkların değerlendiğini ifade ediyor. Bakanların açıklanmasının ardından TL varlıkların diğer gelişmekte olan ülke varlıklarına göre pozitif ayrıştığına dikkati çeken analistler, piyasalarda gözlerin öğleden sonra açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına çevrildiğini ifade ediyor.

65. Hükümet’te Mehmet Şimşek Başbakan Yardımcısı, Nihat Zeybekçi Ekonomi Bakanı, Naci Ağbal Maliye Bakanı oldu.

AA Finans'ın bugün saat 14.00'te açıklanacak PPK faiz kararına ilişkin gerçekleştirdiği ankete katılan 18 ekonomistin 7'si 25 baz puan ve 6'sı 50 baz puan olmak üzere marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) indirim bekliyor.

Ankete katılan ekonomistlerden tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi) ve borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) değişiklik olmayacağını öngörüyor.

TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürerek yüzde 10'a indirip, politika faizini yüzde 7,50 ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25 seviyesinde sabit tutmuştu.




Yorumlar