Borsa İstanbul’dan Ege’ye ‘halka arz’ çıkarması

Borsa İstanbul, halka arz teşvik çalışmaları kapsamında Anadolu’yu gezmeye devam ediyor. Bu çerçevede nisan ve haziran aylarında İzmir, Aydın ve Manisa’ya ziyaretler yapan Borsa İstanbul yetkilileri eğitimden endüstriye, tarım ve hayvancılıktan...

Google Haberlere Abone ol
Borsa İstanbul’dan Ege’ye ‘halka arz’ çıkarması

Borsa İstanbul, halka arz teşvik çalışmaları kapsamında Anadolu’yu gezmeye devam ediyor. Bu çerçevede nisan ve haziran aylarında İzmir, Aydın ve Manisa’ya ziyaretler yapan Borsa İstanbul yetkilileri eğitimden endüstriye, tarım ve hayvancılıktan aydınlatmaya, metal sanayisinden inşaat ve elektroniğe kadar 15 firmayla görüştü. Halka arzın faydalarını, firmaların ortakları ve üst düzey yetkililerine doğrudan aktardı. Bu ziyaretlerle Ege Bölgesi’nde 34 şirkete ulaşılmış oldu.

Ülke genelinde Eylül 2012’den itibaren şirket ziyaretlerini sürdüren Borsa İstanbul, 20 ayda 27 ilde toplam 500 şirketle görüştü. Ana gündem konusu halka arzın şirketlere sağlayacağı faydalar ve halka arz süreci olan görüşmelerin, karar alıcılarda halka arz fikrinin oluşmasına olumlu katkı sağladığı görüldü. Görüşmelerin de etkisiyle şirketlerin yüzde 70’inin halka açılmayı gündemine aldıkları tespit edildi. Nitekim beş şirket, bu kısa sürede halka arz işlemlerini tamamladı. Geri bildirimlere göre önümüzdeki dönemde daha fazla şirket, halka arza ilgi gösterecek. Son yıllarda sermaye piyasası aracı ihracı yoluyla ekonomiye kazandırılan kaynak miktarının da istikrarlı bir biçimde arttığı belirtildi.

Firma ziyaretlerine ek olarak Borsa İstanbul, 7 Mayıs 2014'te İzmir’de düzenlenen VİOP Semineri’ne de destek verdi. "VİOP Ürünleri ile Yatırım Fırsatları" adlı, sektörden uzman kişilerin ve yatırımcıların katıldığı seminerde konuşan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasaları Grup Müdürü Muammer Çakır, Borsa İstanbul'un türev araçlarda gösterdiği gelişmeyi ve yakın vadede hizmete sunulacak olan döviz opsiyonlarını anlattı.

Öte yandan Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası nezdinde işlem gören standart külçe haline getirilmemiş cevherden üretilen kıymetli madenlerin incelenmesi hizmetinin, Borsa İstanbul irtibat ofislerinin bulunduğu yerlerde de yapılmasına imkân sağlanması üzerine İzmir irtibat ofisi de bu sorumluluğu yerine getirmeye başladı. Ayrıca Borsa İstanbul, İzmir ve çevresindeki şirketlere, döviz kurundan kaynaklanan risklerini borsa ürünleri ve değer kayıplarına karşı kendilerini koruma (hedge) eğitimi de veriyor. CİHAN

Yorumlar