‘Borcuna sadık mükellefe vergi indirimi yapılabilir’

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, vergi affının borcunu aksatmadan ödeyen mükellefleri rahatsız ettiğini belirtti. Güral, bu rahatsızlığın kısmen de olsa ortadan kalkması için vergisini zamanında...

Google Haberlere Abone ol
‘Borcuna sadık mükellefe vergi indirimi yapılabilir’

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, vergi affının borcunu aksatmadan ödeyen mükellefleri rahatsız ettiğini belirtti. Güral, bu rahatsızlığın kısmen de olsa ortadan kalkması için vergisini zamanında ödeyenlere indirim uygulanması gerektiğini ifade etti.

Güral, vergi affının borcuna sadık mükelleflerce ceza gibi algılandığını vurguladı. Bu konuda sayısız telkin aldıklarını anlatan Erkan Güral, “Vergisini ve primini ödeyenler, her vergi affı kararından sonra haklı olarak ‘hata mı ettik’ diye akıllarından geçirmektedir. Elbette devlet gelirini arttırmak için bu tip yöntemlere başvurabilir. Elbette vergisini ödeme güçlüğü çeken ticaret erbapları için kolaylık yapabilir. Ama devlet gelirini arttırmayı hedeflerken, herkesi vergi ödemeye de teşvik etmeli, borçlu mükellefi düşünürken, vergisini zamanında ödeyen mükellefini de unutmamalı.” dedi.

Türkiye’de artık ‘vergisini zamanında ödemeyen kazanıyor’ algısının önünün alınması gerektiğinin belirten Erkan Güral, şöyle devam etti:

“Bu algının değişmesi için de vergisini zamanında ödemeyenler kadar, ödeyenler de mükâfatlandırılmalıdır. Devlete karşı sorumluluğunu yerine getiren, borcuna sadık olan, sorumluluklarından kaçmayan mükelleflere yönelik mutlaka teşvik edici, özendirici çalışmalar yapılmalıdır. Örneğin son 5 senede zamanında vergi ödeyenlere belli bir limitte vergi indirimi uygulanabilir, vadelerinin süreleri uzatılabilir. Birkaç küçük düzenleme, gününde vergi ödeyenler için inanılmaz güzel bir jest olacaktır. TÜGİK olarak hükümetten beklentimiz budur.”

CİHAN

Yorumlar