"Borçtan bunalan esnaf Sevgililer Günü’ne umut bağladı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ''Ödenmesi gereken vergilerden, faturalardan ve prim borçlarından bunalan esnaf, piyasanın canlanmasıyla artık nefes almak istiyor.

Google Haberlere Abone ol
"Borçtan bunalan esnaf Sevgililer Günü’ne umut bağladı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ''Ödenmesi gereken vergilerden, faturalardan ve prim borçlarından bunalan esnaf, piyasanın canlanmasıyla artık nefes almak istiyor. Yılın ilk özel günü olan Sevgililer Günü’ne umut bağladı.'' dedi.

Bu özel günde alışverişin artacağı beklentisiyle 57 dalda iş yapan esnaf ve sanatkarın hazırlık yaptığını ifade eden Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ''Esnafımız umudunu bu senenin ilk özel günü olan 'Sevgililer Günü'ne taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyor.'' ifadesini kullandı.

EKONOMİ HAREKETLENECEK

Sevgililer Günü münasebetiyle kartla yapılan harcamaların son 5 yılda 4 milyar 200 milyon liraya yakın olduğunu dile getiren Bendevi Palandöken, ''Sevgililer Günü'nde bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında yiyecek içecek sektöründe yüzde 29 artış oluyor, kuyumcular ile çiçekçilerin cirosu ise ikiye üçe katlanıyor. Son 2 günde cirolar normalin yüzde 80’i artıyor. Kredi kartı harcamalarına bir de nakit alışveriş eklendiğinde 2 milyar liralık piyasada alış veriş yapılacak olması ekonomiyi de hareketlendirecektir. Haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve ucuzdur diye kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden alışveriş yapıp, paranızı savurmayın.” diye açıklama yaptı.

“İKİ SEKTÖR BURUK GİRİYOR”

Cep telefonu ve kuyumculuk sektörünün, kredi kartlarıyla yapılan alışverişe getirilen taksit yasağı nedeniyle Sevgililer Günü’nü buruk geçireceğini söyleyen Palandöken, “Özel günlerin en gözde sektörleri bu sene burukluk yaşıyor. Alışverişlerinin yüzde 70’ini kredi kartına taksitli olarak yapan kuyumcu esnafımız büyük sıkıntıda. İnsanların hem tasarruf için hem de hediye olarak altın alan vatandaşlarımızın da birikim yapmasının önü kesilmiş oldu. Kredi kartına taksit sınırlaması sorunu çözülmeli.” dedi. CİHAN

Yorumlar