'Borç yükünün hafifletilmesi piyasayı rahatlatacak'

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan geniş kapsamlı yapılandırma paketinin, ticaret erbabına rahat bir nefes aldıracağını ve yavaşlayan çarkları...

Google Haberlere Abone ol
'Borç yükünün hafifletilmesi piyasayı rahatlatacak'

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan geniş kapsamlı yapılandırma paketinin, ticaret erbabına rahat bir nefes aldıracağını ve yavaşlayan çarkları yeniden hızlandıracağını söyledi.

ETSO Başkanı, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı mali affı olacağı ifade edilen yeniden yapılandırma paketinin, hem devlete borcu olan bireyleri hem iş dünyasını rahatlatacağını belirtti. Yücelik, hemen her kesimden mükellefin faydalanacağı tasarının toplumsal barış, huzur ve uzlaşmanın sağlanması, ekonomiye dinamizm kazandırılması ve yatırımların artması açısından da son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Başkan Yücelik şunları söyledi: “İş dünyasının Anadolu’daki temsilcileri olarak bizler yatırım ortamının iyileştirilmesini ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir şekilde devam etmesini sağlamak, özel sektörün kamuya olan borç yükünü azaltmak, maliye ve para politikalarının daha etkin şekilde kullanılmasını temin etmek amacıyla hazırlanan bu yeniden yapılandırma ve af paketini daha çok önemsiyoruz. Umut ediyoruz ki mükelleflerin önünü tıkayan borç yükünün hafifletilmesi, üretimimizi de ticaretimizi de artıracak. Kısacası piyasayı rahatlatacaktır.”

BORCUNA SADIK MÜKELLEFE DE JEST YAPILSIN

Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma çalışmalarının, borcunu ödemekte güçlük çeken mükellefler için iyi bir jest olduğunu ifade eden Yücelik, devletin benzer bir jesti, vergisini düzenli ödeyenler için de yapması gerektiğini vurguladı. Öğrenciden işadamına kadar yaklaşık 10 milyonu aşkın vatandaşı ilgilendiren düzenlemenin, kamu alacaklarının tahsilatına yönelik iyi niyetle sunulan bir imkan olduğunu söyleyen Başkan Yücelik, bu düzenlemeye paralel olarak vergisini düzenli ödeyenler için eş zamanlı uygulanacak bir jestin vergi tahsilatını daha da artıracağını ve bu tür uygulamaların gerçek anlamda amacına ulaşacağını anlattı.

Bir yandan af getirilirken, diğer yandan da vergisini zamanında ödeyen kişiler için teşvik edici ve özendirici bir çalışmanın yapılmasının yerinde olacağını sözlerine ekleyen Yücelik, iş dünyasının, vergi sisteminde yapılacak adil düzenlemeleri memnuniyetle karşılayacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar