Boğa, koç ve teke destek kapsamına alındı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılında Kalkınma Bölgeleri'ne verilen hayvancılık yatırım desteklemelerine bir yenisini daha ekledi. Kalkınma bölgeleri olarak belirlenen Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi...

Google Haberlere Abone ol
Boğa, koç ve teke destek kapsamına alındı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılında Kalkınma Bölgeleri'ne verilen hayvancılık yatırım desteklemelerine bir yenisini daha ekledi. Kalkınma bölgeleri olarak belirlenen Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak hazırlanan proje ile bakanlık küçük aile işletmeleri için yeni fırsatlar getirdi. Böylece işletmesi aktif olan yetiştiriciler damızlık erkek materyal (boğa, koç, teke) alımında hibe desteğinden yararlanabilecek.

2014-2018 yılları arasında uygulanacak olan hibe desteği programının kapsamında ise; 100-200 baş ölçekli küçükbaş hayvancılık için ağıl yapım ve onarım projelerine yüzde 50, sürü ıslahının gerçekleştirmek için damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteği yapılacak. 20 anaç hayvana bir koç-teke planlandı. Büyükbaş hayvancılıkta 10-50 baş anaçlık işletmeler için ahır yapım ve onarım projelerine yüzde 50 meraya dayalı sığır yetiştiriciliği yapılan işletmelere damızlık tabi tohumlama boğası alımına yüzde 80 hibe desteklemesi verilecek. 20 anaç hayvana bir damızlık boğa planlandı. Bakanlık tarafından hayata geçirilecek olan proje ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması hedefleniyor.

CİHAN

Yorumlar