Boat İzmir Fuarı, 4 farklı sergiye ev sahipliği yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından 7-11 Mayıs 2014 tarihlerinde ikinci kez organize edilecek olan Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı (BOAT İZMİR) birbirinden...

Google Haberlere Abone ol
Boat İzmir Fuarı, 4 farklı sergiye ev sahipliği yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından 7-11 Mayıs 2014 tarihlerinde ikinci kez organize edilecek olan Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı (BOAT İZMİR) birbirinden farklı ve renkli sergilere evsahipliği yapacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 No’lu holde düzenlenen sergiler, fuar ziyaret saatleri içinde gezilebilecek.

    Gemi modelciliğinin tanıtılması, bu hobi ile ilgili kişilerin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi, modelcilerin eserlerinin paylaşımı amacıyla düzenlenen Gemoder Sergisi, İZFAŞ tarafından Gemi Modelcileri Derneği işbirliği ile organize ediliyor.

    Tarihin ve geçmişin izlerini taşıyan (Savarona, Piyade Kayığı, Nusret, Mayın Gemisi vs gibi) ve orijinal modellerinin birebir ölçeklendirilerek maket haline dönüştürülmüş eserlerin yer aldığı Gemi Maketleri Sergisi’nin ilgi görmesi bekleniyor. BOAT İZMİR Fuarı’nda TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak geleneksel olarak her yıl Kabotaj Bayramı kapsamında yapılan “Karton Tekneler Yarışı” fotoğraf sergisi sanatseverleri bekliyor. Sergi, Kabotaj Bayramı kapsamında yapılan kartondan tekneler yarışı sırasında çekilen fotoğraflardan yapılan fotoğraf yarışmasına yollanan ve dereceye giren fotoğraflardan oluşturuldu.

    Denizlerin altında geçen yarım asır bir hayat, Ege ve Akdeniz’in süngerleri BOAT İZMİR Fuarı’nda sergilenecek. Bodrum denizcilik kültüründe önemli bir yeri olan süngerciliğin tanıtımının yapılacağı sergi, deniz tutkunlarını bir araya getirecek.

    Bodrum’da yetişmiş ve mavi sularda üne kavuşmuş, Bodrum süngerciliğinin yaşayan efsanesi, sevilen eski bir sünger avcısı Aksona Mehmet, Ege ve Akdeniz’in süngerlerini, BOAT İZMİR Fuarı’nda gün yüzüne çıkaracak. Deniz konseptli heykeller dikkat çekecek. Boyutlarının 81 cm ile 2,20 metre arasında değiştiği 15 farklı heykel, BOAT İZMİR Fuarı İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda, fuar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. CİHAN

Yorumlar