Birleşik Krallık'ta AB referandumuna doğru

- İngiltere Maliye Bakanı Osborne ile eski Maliye Bakanı Darling, ortak bir mektup yayımlayarak AB'den ayrılma kampanyası yürütenleri eleştirdi - Mektuptan: - "AB referandumunda ayrılma yönünde kampanya yürütenlerin herhangi bir ekonomik planları bulunmuyor" - "Çok sayıda istihdam pozisyonunun bağlı olduğu ortak pazardan bizi çıkararak, maliyeti çıkarılmamış ve ülke ekonomisine zarar verecek, işlerliği olmayan önerilerle ortaya çıkıyorsunuz"

Google Haberlere Abone ol
Birleşik Krallık'ta AB referandumuna doğru

LONDRA (AA) - İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ile eski Maliye Bakanı Alistair Darling, Avrupa Birliği (AB) referandumunda ayrılma yönünde kampanya yürütenlerin herhangi bir ekonomik planlarının olmadığını belirtti.

Osborne ve Darling, birlikte kaleme aldıkları bir mektupla AB’den ayrılma yönünde kampanya yürütenlere karşı çıktı. The Telegraph gazetesinde yayımlanan mektupta, Osborne ve Darling AB’den ayrılma kampanyasını yürütenlerin herhangi bir ekonomik planlarını olmadığını savunarak, Birlikten ayrılmanın ülke ekonomisini tehlikeye atacağını vurguladı.

AB’den ayrılık kampanyasını yürütenlere seslenilen mektupta, "Çok sayıda istihdam pozisyonunun bağlı olduğu ortak pazardan bizi çıkararak, maliyeti çıkarılmamış ve ülke ekonomisine zarar verecek, işlerliği olmayan önerilerle ortaya çıkıyorsunuz." ifadesi kullanıldı.

Osborne, sosyal medya paylaşım platformu Twitter hesabı üzerinden de "Ayrılmak yönünde kampanya yürütenler sorularımıza cevap vermekte başarısızlar. Süreç içerisinde uyduruyorlar. Bu, Britanyalılar için yeterli değil." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere’nin istatistik denetim kurumu "Birleşik Krallık İstatistik Otoritesi"nden Andrew Dilnot ise AB referandumunda Birlikten ayrılmayı destekleyenlerin (Brexit) resmi istatistiklere dayanmayan veriler kullandığını açıkladı.

Dilnot, Brexit kampanyasında son günlerde kullanılan "İngiltere’nin AB’ye haftada 350 milyon sterlin verdiği" yönündeki ifadelerin doğru olmadığını belirterek, "İngiltere’nin katkısı geri ödemeler düşüldükten sonra yapılıyor. Ayrıca İngiltere’de kamu ve özel sektöre de bu fonlardan ödeme yapılıyor." dedi.

Brexit kampanyası kapsamında yakın zamanda İngiltere’deki toplu taşıma otobüslerinin üzerinde "İngiltere AB’ye haftada 350 milyon sterlin gönderiyor, bunu sağlık sistemimize (NHS) harcayalım" ifadeleri yer almıştı.

Yorumlar