‘Birilerinin kolay yoldan zengin olma hevesinin teşvik edilmesi üzüntü verici’

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, aralık ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
‘Birilerinin kolay yoldan zengin olma hevesinin teşvik edilmesi üzüntü verici’

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, aralık ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını değerlendirdi. Yolsuzluk operasyonlarını 2013 yılına damgasını vuran olaylar arasında sayan Yorgancılar, “Bizler iş dünyası olarak elbette ki istikrarın önemine inanmaktayız ancak bir gerçek var ki bu ülkede alınteriyle çalışan, vergisini ödeyen, istihdam sağlayan sanayicilerimiz üretimlerini devam ettirme gayretindeyken birilerinin kolay yoldan zengin olma hevesinin teşvik ediliyor olmasından derin üzüntü duymaktayız.” dedi.

İşadamları olarak tek isteklerinin temiz toplum, temiz siyaset, ahlâklı iş yapma kültürü ve hukukun üstünlüğünün uygulanması olduğunu vurgulayan Yorgancılar, bu noktadaki eksikliklerin her an için yalpalanma ve tökezlemeye sebep olabileceğini söyledi. “Hesap vermeyen, hesap soramaz.” sözüne atıfta bulunan Yorgancılar, şunları ifade etti: “Yolsuzluk endeksinde Türkiye’nin, 177 ülkede yapılan araştırmalar sonucunda 53. sırada yer alması bu üzüntümüzü arttırmaktadır. Bizim kültürümüzde ne yazık ki yerleşmeyen istifa müessesesi, vicdanları yaralamaktadır. Elbette ki henüz soruşturma aşamasındaki bir olay hakkında fazla yorum yapmamalıyız ancak ortaya konan belgeler ve iddialar, olayın ne kadar derin olduğunu da ortaya koymaktadır.”

‘ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİP OLANLARIN, AHLÂKİ DEĞERLERE SAHİP OLMASI LAZIM’

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının istikrara ilişkin soru işaretleri doğurduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ergenekon davası, Gezi olayları ve son olarak gündeme yerleşen yolsuzluk iddiaları, ülkenin gündemini ekonomi ekseninden kaydırmıştır. Biz sanayiciler olarak siyasi istikrarın sağlandığı, huzur ve güven ortamının tekrar tesis edildiği, siyasetin tetiklediği tüm alanlarda belirsizliklerin ortadan kalktığı ve en nihayetinde ekonominin gündemde hakettiği yeri aldığı bir ortamda çalışıp üretip dünyayla rekabet etmek istiyoruz.” Son olayların, ahlâki değerlerin toplumun bütün katmanlarında, özellikle de ülkeyi yönetmeye talip olanlarda olmazsa olmaz bir şart olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Esen, “Elbette ki Türkiye bunu ilk kez yaşamıyor ama dileğimiz, son kez olmasıdır. Bunun için de hukuk ne diyorsa aynen uygulanmalı, soruşturma adil bir şekilde sürdürülmeli ve toplumun üstündeki bu kötü örnek alma alışkanlığının önü cezalarla kesilmelidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar