Bilişim sektörünün kalbi Ankara'da atacak

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1976 yılından beri gerçekleştirilmekte olan Bilişim Etkinlikleri 'Türkiye Bilişim Derneği' ve 'GL events' işbirliği ile bu yıl Ankara’da ilk kez yapılacak olan CITEX Ankara Bilişim Fuarı ile aynı...

Google Haberlere Abone ol
Bilişim sektörünün kalbi Ankara'da atacak

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1976 yılından beri gerçekleştirilmekte olan Bilişim Etkinlikleri 'Türkiye Bilişim Derneği' ve 'GL events' işbirliği ile bu yıl Ankara’da ilk kez yapılacak olan CITEX Ankara Bilişim Fuarı ile aynı çatı altında toplandı. Bilişim sektörünün tüm bileşenlerinin sinerjisiyle oluşturulacak ve 300’ü aşkın yerli ve yabancı konuşmacının katılması beklenen etkinlik, 6-9 Kasım 2014 tarihleri arasında 'Sayısal Gündem 2020' ana temasıyla Ankara’da Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Avrupa Birliği’nin, Ağustos 2010’da kabul ettiği 7 eylem alanını kapsayan 'Sayısal Gündem 2020' programıyla ortaya konan strateji ve hedefler Bilişim’2014 kapsamında Türkiye için düzenlenecek ve tartışılıp değerlendirilecek.

Söz konusu program ile yeni bir ekonomik dönüşüm stratejisi ve 2020 yılı hedeflerini ortaya koyan Avrupa Birliği (AB), bu eylemlerin ilerlemesini yıllık skorlama yöntemi yoluyla takip ediyor. TBD de bu çerçevede Türkiye'nin benzer bir Sayısal Gündemi ve Ajandası’nın olması ve Türkiye’nin Bilgi Teknolojileri skorbordunun oluşturulması amacıyla Sayısal Gündem 2020 Uzmanlık Grupları’nı oluşturdu. TBD çatısı altında 7 ana hedefe 40’ı aşkın ayrı uzmanlık konusunda oluşturulan gruplarda 600’ü aşkın uzman, 2020 yılına kadar gönüllü olarak çalışacak. Gruplar, ‘Türkiye’nin Sayısal Gündemi’ni oluşturup nabzını tutacak ve bu konudaki geleceğini şekillendirecek. Konunun uzmanları, ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşların temsilcileriyle karar vericilerin katılacağı açık oturum, sunum, etkileşimli toplantı ve çalıştaylar dışında etkinlikte akademik, teknolojik ve uygulama örneklerini içeren bildirilerden oluşan oturumlar da gerçekleştirilecek.

Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Menteş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türkiye’nin çağdaş ve uygar bir bilişim toplumuna dönüşümü, 2020 sayısal gündemine yönelik strateji, politika ve izlemesi gereken yol haritası, Bilişim 2014 etkinliğine katılacak 300’ü aşkın yerli ve yabancı uzman, bürokrat, iş dünyası temsilcisi, akademisyen ve yetkililer tarafından tartışılacaktır. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin ve bölgemizin en büyük ve en önemli bilişim etkinliğinde günlük 3.500’ü aşan nitelikli kurultay katılımcısı ve zengin içeriğiyle, kamu, özel sektör, akademik dünyadan önde gelen ulusal ve uluslararası konuşmacılar ve ziyaretçiler ağırlanacaktır. Eşzamanlı düzenlenecek fuarda bilişim sektörü firmalarının, kurum ve kuruluşların ürün ve hizmetlerinin sergileneceği Bilişim 2014 TBD 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ile CITEX’2014 Ankara Bilişim Fuarı da, gelecekle ilgili sözü olan herkesin buluşma yeri olacaktır."

CİHAN

Yorumlar