Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: (1)

- "65. Hükümetin en büyük önceliği yatırımcıların, sanayicilerin önündeki engelleri kaldırmak olacak" - "Başkentte özellikle OSB'lerle ilgili çalışmaları hızlandıracağız, Sincan ve Başkent OSB'yi genişleteceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: (1)

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 65. Hükümetin en büyük önceliğinin yatırımcıların, sanayicilerin önündeki engelleri kaldırmak olacağını söyledi.

Bakan Özlü, Ankara Sanayi Odası (ASO) haziran ayı Meclis Toplantısına katıldı.

Her türlü fikri, yapıcı eleştiriyi, teklifi dinlemeye ve bu teklifleri politikaya dönüştürmeye, her türlü sorunu çözmeye hazır olduklarını dile getiren Özlü, özellikle sanayi üretimine, sanayi üretiminin ekonomideki ağırlığını korumaya büyük önem verdiklerini belirtti. Özlü, 65. Hükümetin en büyük önceliğinin yatırımcıların, sanayicilerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu vurgulayarak, "Daha kolay para kazanma yollarına tevessül etmeden, ellerindeki birikimi, bir ürün üretmeye, katma değer ve istihdam oluşturmaya ayıran sanayicilerimiz, gerçek birer kahramandırlar." diye konuştu.

Özlü, Ankara'nın 2014'te 8 milyar dolar, 2015'te 7 milyar dolarlık ihracat yapan dev bir üretim merkezine dönüştüğüne dikkati çekerek, "Ankara'da özellikle savunma sanayi ve bilişim gibi yüksek katma değerli alanlarda yakalanan ivme bizi ayrıca sevindiriyor. Artık yüksek teknolojili yatırımlar, nerede yapılırsa yapılsın, 5. bölgede yapılmış gibi desteklenecek. Bu adımla birlikte Ankara'ya da çok değerli yatırımların geleceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara'nın ve Türkiye'nin daha fazla ve nitelikli üretim yapmasını sağlayacaklarını vurgulayan Özlü, başkentte özellikle OSB'lerle ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını, Sincan ve Başkent OSB'yi genişleteceklerini anlattı. Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'yi çok önemsediklerinin altını çizen Özlü, bölgenin kamulaştırma ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

- "Türkiye, en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri"

Özlü, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdüğünü, bu oranla ülkenin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "Bizimle benzer büyüklüğe sahip veya bizden daha büyük ekonomilere baktığımızda, Hindistan, Çin ve Endonezya'nın ardından 4. yüksek büyüme hızına sahip olduğumuzu görüyoruz. İngiltere'de, birileri Türkiye'nin AB'ye ne zaman gireceğini tartışa dursun, Türkiye, ilk çeyrekte İrlanda hariç tüm Avro Bölgesi'nden daha hızlı büyüdü." değerlendirmesinde bulundu.

Sanayi üretiminin, 2016'ya çok iyi bir başlangıç yaptığını ve ilk 3 ayda üretimin çok hızlı arttığını kaydeden Özlü, nisanda bir miktar yavaşlayan sanayi üretiminde mayıstan itibaren hızlı artışın devam edeceğinin öncü göstergelerden anlaşıldığına işaret etti. Özlü, "Türkiye'de enflasyon yeniden düşüş eğilimine girdi, cari açığımız düşmeye devam ediyor, bütçe performansımız çok iyi seyrediyor. Çevremizdeki ve küresel ekonomideki bunca zorluğa ve sıkıntıya rağmen, ekonomide gösterdiğimiz bu performans, gerçekten de takdiri fazlasıyla hak ediyor. Türkiye ekonomisi, çok güçlü temellere sahip. Türkiye ekonomisi, adeta krizler deryasının içinde bir istikrar adası olarak dikkati çekiyor. Türkiye ekonomisinin bu sağlam yapısı, sanayimizin rekabet gücünü artırmamız için de çok güçlü bir zemin teşkil ediyor." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar