BİLGE-İŞ Projesi kapsamında İngiltere'ye çalışma ziyareti

ANKARA (AA) - Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla geliştirmek için organize edilen "İşçi ve...

Google Haberlere Abone ol
BİLGE-İŞ Projesi kapsamında İngiltere'ye çalışma ziyareti

ANKARA (AA) - Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla geliştirmek için organize edilen "İşçi ve İşverenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi (BİLGE-İŞ)" kapsamında İngiltere'ye çalışma ziyareti düzenlendi.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu ziyaret, ODTÜ’den öğretim üyeleri ile proje uygulayıcıları, Ankara Sanayi Odası, ATO, İzmir Yaşar Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfından temsilcilerin aralarında bulunduğu ekip tarafından gerçekleştirildi.

Ziyarette, İngiltere’deki The Open University, Future Learn ve Techstars şirketi ziyaret edilerek bilgi alındı. BİLGE-İŞ ekibi, daha sonra Avrupa ve uluslararası eğitim firmalarından yönetici ve yatırımcıları bir araya getiren EdTechXEurope Zirvesi'ne katıldı.

BİLGE-İŞ Projesi'nin eğitim programlarının tasarlanmasından sorumlu Hırvat Eğitim Uzmanı Sonja Priscan, ODTÜ’nün sahip olduğu bilimsel altyapı ve birikimi bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla işçi ve işverenleri eğitmek için kullanmasının, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Londra ziyaretiyle uzaktan eğitim konusunda iyi uygulama örneklerini inceleme fırsatı bulduklarını ifade eden Priscan, çağın koşullarında eğitimin öneminin herkes tarafından bilindiğini, eğitime uzaktan, saat ve mekan fark etmeden iletişim teknolojileri aracılığıyla ulaşmanın, fırsat eşitliği açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Aydın Kolat ise dünyada süratle gelişen teknolojinin eğitim amacıyla kullanılmasının çağın gereklerinden olduğunu belirterek, "Yeni çağın 'en'lerinden biri eğitim, diğeri de teknolojidir. Bu ikisinde gelişmeyi yakalayan hatta öncülük eden her alanda gelişimi kucaklar." ifadelerini kullandı.

Kolat, bu projeyle ODTÜ’nün zaman içinde dünyanın çeşitli ülkelerine uzaktan eğitim verir hale gelebileceğini kaydetti.

- BİLGE-İŞ Projesi̇ nedi̇r?

Proje, Avrupa Birliğinin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi başlığı altında sunduğu mali destekle ODTÜ tarafından yürütülüyor. 17 Aralık 2015’te başlayan ve 17 Ağustos 2017’de tamamlanacak projeyle, Türkiye’de KOBİ’lerde işçi ve işverenler başta olmak üzere toplumun dezavantajlı kesimleri olan kadınlar ve engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ile uyum yeteneklerinin geliştirilmesi ve nitelikli iş gücü oluşturulması hedefleniyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Gaziantep olmak üzere beş pilot ilde uygulanan proje kapsamında KOBİ’lere yönelik 100 ders geliştirilecek.

Yorumlar