Berdimuhamedov, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü

Türkmenistan'da temaslarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan'da Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Berdimuhamedov, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü

Türkmenistan'da temaslarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan'da Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Oğuzhan Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede Hisarcıklıoğlu, Berdimuhamedov'a Türk şirketlerinin Türkmenistan'da çeşitli sektörlerde yaptığı projeler hakkında bilgi verdi. Görüşmede, tarım, inşaat ve enerji alananındaki işbirliği masaya yatırıldı. Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın geçen yıl 1 milyon 600 bin ton üzerinde üretim yaparak, buğday ihraç eden ülkeler arasına girdiğini belirtti.
Berdimuhamedov, Türk şirketlerinin Türkmenistan'ın kalkınmasında önemli rol oynadığını kifade etti. Hısarcıklıoğlu da, Türk şirketlerine güvendiği ve verdiği destekden dolayı Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a ayrıca teşekkür etti. Görüşmeye, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu da katıldı.
Türk müteahhitleri, bu ülkede geçen sene büyük bir rekora imza atarak, 10,6 milyar dolarlık iş üstlendi. Türk şirketleri Türkmenistan'da; enerji santralleri, havaalanı, konut, okul, kreş ve yol yapımı projelerini üstleniyor. CİHAN

Yorumlar