Berdimuhamedov, Çalık'ı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Başkanı Ahmet Çalık'ı kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Berdimuhamedov, Çalık'ı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Başkanı Ahmet Çalık'ı kabul etti. Çalık, Berdimuhamedov liderliğinde Türkmenistan'ın kalkınma hamlelerinin dünya kamuoyu tarafından büyük ilgiyle takip edildiğini belirtti. Türk işadamı Türkmen halkının zengin tarihi ve kültür mirasının iki ülke ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine önemli bir katkı sağladığını kaydetti.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov ise yabancı şirketler ve aynı zamanda Türk firmaları ile karşılıklı çıkara dayalı işbirliğini güçlendirmek istediklerini dile getirdi. Berdimuhamedov bunun Türkmenistan'ın uzun vadeli ekonomi stratejisinin önemli alanlarının birini teşkil ettiğini söyledi. Türkmenistan'da sanayileşme yönünde önemli adımların atıldığını ve bu nedenle çok sayıda çeşitli tesisin inşa edildiğini belirten Türkmen lider, yabancı şirketler ile işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Görüşme kapsamında Çalık, Berdimuhamedov'a Türkmenistan'daki projeleri hakkında bilgi verdi. Çalık Holding'e bağlı Gap İnşaat ve Çalık Enerji Türkmenistan'da uluslararası deniz limanı, gübre fabrikası, başkent Aşkabat ve diğer vilayetlerde elektrik santrali, sağlık tesislerinin inşaatını sürdürüyor.
CİHAN

Yorumlar