Bem-Bir-Sen: Yoksulluk 4 lira, açlık sınırı 12 lira arttı

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen)'e göre yükselmeye devam eden açlık ve yoksulluk rakamları, Şubat ayında da hız kesmedi.

Google Haberlere Abone ol
Bem-Bir-Sen: Yoksulluk 4 lira, açlık sınırı 12 lira arttı

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen)'e göre yükselmeye devam eden açlık ve yoksulluk rakamları, Şubat ayında da hız kesmedi. Şubat ayında yoksulluk rakamları 4 lira, açlık rakamları ise 12 lira arttı.

Sendikanın AR-GE Birimi tarafından Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileri baz alınarak hazırlanan 2014 yılı Şubat ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı. Ocak ayında 1.153 lira olarak gerçekleşen açlık sınırı, Şubat ayında 1.165 lira olarak gerçekleşti. Ocak ayında 2.998 lira olarak gerçekleşen yoksulluk rakamları ise 3 bin 2 lira olarak kayıtlara geçti. Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış açlık ve yoksulluk rakamlarını yükseltti.

Dört kişilik bir ailenin Asgari Geçim Haddi (Yoksulluk Sınırı) gıda, giyim, sağlık, barınma ve eğitim başta olmak üzere, vazgeçilmesi mümkün olmayan 14 grup ve 74 zorunlu harcama kalemi esas alınarak belirleniyor. Buna göre Şubat ayında 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar 3 bin 2 lira 62 kuruş olarak tespit edildi.
CİHAN

Yorumlar