Belediye süt sektörüne girdi, firmalarla rekabet başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Kasım ayında hizmete açılan Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi'nde üretilen ayran, kaşar, yoğurt ve lordan oluşan toplam 50 tonluk süt ürünü tüketiciyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Belediye süt sektörüne girdi, firmalarla rekabet başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Kasım ayında hizmete açılan Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi'nde üretilen ayran, kaşar, yoğurt ve lordan oluşan toplam 50 tonluk süt ürünü tüketiciyle buluştu. Belediye tesislerinde üretilen kaşar, süt,yoğurt gibi süt ürünleri market reyonlarında sektörün dev firmalarıyla rekabete başladı.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş (BESAŞ) tesislerinde üretilen süt ürünleri serbest piyasaya girdi. Bursa'nın dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’da göçün önlenmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla hizmete açılan Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nde üretilen ürünler tüketiciden tam not aldı. Günlük 30 ton süt işleme kapasitesi bulunan tesislerde el değmeden en gelişmiş makine donanımı ile üretilen ürünler, kentin farklı noktalarındaki 120 BESAŞ büfesinde tüketiciyle buluşuyor. Geçen 2 ay içeresinde BESAŞ markalı 22 bin 604 kilo ayran, 12 bin 886 kilo kaşar, 20 bin 943 kilo yoğurt ve 3 bin 196 kilo lor tüketiciyle buluştu. BESAŞ, ürünlerine olan ilgi ise her geçen gün katlanarak artıyor.

    BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, ekmekte gerçek bir marka olan BESAŞ’ın bu kalitesini süt ve süt ürünlerinde de göstermesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bektaş, "Süt mamulleri üretim tesisinde tek vardiyada yaklaşık olarak 5 bin litre pastörize günlük süt, bin 350 kilogram kaşar, 5 bin kilogram yoğurt ve 5 bin litre ayran Türk damak tadına uygun olarak üretiliyor. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilen bu ürünler en ekonomik fiyatlarda halkımızın beğenisine sunuluyor. Önümüzdeki günlerde müşteri talepleri doğrultusunda 700 gramlık taze kaşar ve 1 kilogramlık günlük dil peyniri-tel peyniri üretimine de başlayacağız." dedi.

    BESAŞ satış noktalarında 300 mililitre ayran 60 kuruş, 1 litre ayran 1.75 TL, 1000 gram yoğurt 3.5 TL, 2250 gram yoğurt 6,50 TL, 250 gram gurme kaşar 5.00 TL, 500 gram gurme kaşar 9.50 TL, 250 gram taze kaşar 8.00 TL, 500 gram taze kaşar 8.00 TL, 500 gram kahvaltılık lor 3.5 TL’den satışa sunuluyor. CİHAN

Yorumlar