"Belarus, yabancı yatırımcılar için gelecek vadediyor"

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belarus'a gerçekleştirdiği resmi ziyarete katılan iş adamlarından Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan: - "Elverişli iş ve yatırım ortamı, hızlı büyüyen sanayi üretimi ile özel sektöre geniş imkanlar sunan Belarus, yabancı yatırımcılar açısından çekici, güvenli ve gelecek vadeden ülkelerin başında gelmektedir"

Google Haberlere Abone ol
"Belarus, yabancı yatırımcılar için gelecek vadediyor"

DENİZLİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belarus'a gerçekleştirdiği resmi ziyarete katılan iş adamları arasında yer alan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, elverişli iş ve yatırım ortamı, hızlı büyüyen sanayi üretimi ile özel sektöre geniş imkanlar sunan Belarus'un yabancı yatırımcılar açısından çekici, güvenli ve gelecek vadeden ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Erdoğan, Belarus ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde 211 kişilik iş adamı heyetinin Belarus'ta resmi temaslarda bulunduğunu, kendisinin göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Belarus'a gerçekleştirdiğini aktardı.

Belarus'un yabancı yatırımcılar için çeşitli destekler sağladığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Belarus, Dünya Bankası tarafından yayımlanan iş yapma kolaylığı 2016 yılı raporuna göre 189 ülke arasında 44. sırada yer almaktadır. Serbest ekonomik bölgeler, büyükşehirlerde 6 adettir. Bu bölgelerde tescil edilmiş firmalar kar beyan ettikleri tarihten itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık süre ile kurumlar vergisinden muaf tutulmaktadır. Bu süreden sonra da yüzde 50 indirim oranı yapılmaktadır. Enerji fiyatları ucuz, asgari ücret 150-200 dolardır. Elverişli iş ve yatırım ortamı, hızlı büyüyen sanayi üretimi ile özel sektöre geniş imkanlar sunan Belarus, yabancı yatırımcılar açısından çekici, güvenli ve gelecek vadeden ülkelerin başında gelmektedir. Bu ülkede 50 Türk firmasının yatırım yapması bizleri gururlandırmıştır."

Heyet olarak sektör bazlı ikili görüşmeler yaptıklarını dile getiren Erdoğan, bu görüşmelerin olumlu yansımalarının olacağına inandığını vurguladı. Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak sektör bazlı yurt dışı ziyaretlerini yoğunlaştıracaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yani alıcı ile satıcıyı buluşturacağız. Bunu yaptığımızda Denizli ihracatı, istihdamı ve şehrin ekonomik döngüsü artacaktır. Türkiye'deki ekonominin daha iyiye gitmesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet yetkililerimiz gece gündüz demeden çalışmalar yapmaktadır. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak şehrin kalkınması için daha fazla dış pazarlara açılmanın ve daha fazla ürün satmanın yollarını arayacağız."

Yorumlar