​BEDAŞ, Destek Hesabı ile 7/24 Twitter'da

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), hastaneler başta olmak üzere kamusal alanda hizmet veren kurumlara, bekleme süresi olmaksızın BEDAŞ'a ulaşabilecekleri VIP Hat uygulamasını başlattı.

Google Haberlere Abone ol
​BEDAŞ, Destek Hesabı ile 7/24 Twitter'da

Şirket açıklamasına göre, İstanbul'un Avrupa Yakası'na elektrik dağıtım hizmeti veren BEDAŞ, iletişim ağını genişletmeyi sürdürüyor. Tüketicilerden gelen soru ve talepleri daha hızlı yanıtlamayı hedefleyen şirket, özel hastaneler, devlet hastaneleri, sağlık merkezleri, belediyeler, İBB Beyaz Masa, itfaiye ve telekomünikasyon servis sağlayıcılarına, Alo186 Çağrı Merkezi'ne hızlı erişim sağlayabilmeleri için VIP Hat tanımladı.

BEDAŞ, olası arızalara hızla müdahale edebilmek ve hizmet bölgesi içerisinde yer alan itfaiye merkezleriyle iletişim kurmak için WhatsApp grubu oluşturdu. WhatsApp grubuna İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan 80 itfaiye merkezi üye durumda. Daha önce muhtarlar için de WhatsApp grubu kuran ve yetki alanlarındaki arızaları öncelikli olarak bildirmeleri için VIP Hat hizmeti başlatan BEDAŞ'ın, muhtarlar ile oluşturulan WhatsApp grubunda 385 muhtar bulunuyor.
Yatırım kapsamında gerçekleştirdiği planlı kesintileri de en az 48 saat öncesinden e-posta yoluyla bu kurumlara bildiren BEDAŞ, İBB Beyaz Masa'ya ait 100 merkez, 25 belediye, 160 hastane ve 25 ilçe sağlık merkezine e-posta yoluyla planlı kesintiler hakkında bilgilendirme yapıyor. Tüketiciler de "bedas.com.tr" internet adresinde yer alan formu dolduran tüketiciler, planlı bakım ve onarım faaliyetleri sırasında gerçekleşecek elektrik kesintilerinden en az 48 saat önce SMS yolu ile bilgi alabiliyor.

BEDAŞ, Destek Hesabı ile 7/24 Twitter'da

BEDAŞ, Elektrik dağıtımı sektöründe, tüketici deneyimini sosyal medyada yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Sektörde bir ilke imza atarak kasım 2015'te Twitter Destek Hesabı açan BEDAŞ, bu hesap ile İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki elektrik abonelerinin taleplerini ve sorularını 7/24 anlık olarak yanıtlıyor.

Tüketicilerin özellikle planlı ve anlık kesintiler hakkında hızlı bilgi almasını sağlamak için geliştirilen Android ve iOS tabanlı BEDAŞ 186 Mobil Uygulaması, harita üzerinden kullanıcının kendi bölgesini etkileyen planlı bakım ve yatırım çalışmalarını anlık olarak görmesini mümkün kılıyor.

Kullanıcılar, üyelik sistemi sayesinde 186 Çağrı Merkezi'ni aramaya gerek duymadan elektrik kesintisi, sokak aydınlatma, sayaç arıza, kesme-açma ihbarı ile tehlikeli durum için ihbar bırakabiliyor ve başvuruda bulunabiliyor. İhbarın son durumu anlık takip edilebiliyor. Uygulamada, kaçak elektrik kullanımına dair ihbar, üyelik gerektirmeden yapılabiliyor.

BEDAŞ Çağrı Merkezi, 2016 yılının ilk yarısında ayda ortalama 1 milyon 600 bin çağrıya yüzde 95'lik oranda cevap verdi. 2015 yılında 17 milyon 597 bin çağrı karşılanmıştı. Yüzde 96,2'lik oranla çağrı karşılayan 186 Çağrı Merkezi, hala tüketicilerin en yoğun kullandığı destek hattı olarak öne çıkıyor. BEDAŞ'ın yenilenen kurumsal internet sayfası ile de anlık bilgi ve hızlı ulaşım deneyimi hedefleniyor. Başvuru süreçlerini de kolay anlaşılabilir infografiklerle sunan "bedas.com.tr", görme engellilere özel olarak tasarlanmış bir arayüze de sahip bulunuyor.

Yorumlar