Bayern LB 500 kişiyi işten çıkaracak

Bir zamanlar 20 bin kişiyi istihdam eden Bavyera’nın kamusal bankası Bayern LB, finans krizine girdiği son beş yıldır binlerce işçisi ile yollarını ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bayern LB 500 kişiyi işten çıkaracak

Bir zamanlar 20 bin kişiyi istihdam eden Bavyera’nın kamusal bankası Bayern LB, finans krizine girdiği son beş yıldır binlerce işçisi ile yollarını ayırdı. Banka, önümüzdeki yıllarda 500 çalışanını daha işten çıkarmayı amaçlıyor. Bankanın yönetim kurulunun geçen hafta çalışanlarına mektup gönderip işçi çıkarma planından haberdar ettiği bildirildi.

Mektupta, işçi çıkarımının kaçınılmaz olduğu ve 2017 yılına kadar bankanın rekabete dayanıklı olabilmesi için bu adımların atılması gerektiği belirtildi. Bankanın 700 milyon Euro’luk yıllık masrafını da 570 milyon Euro’ya düşürmeyi hedeflediği belirtildi.

Çalışan sayısı 10 binin altına düşen Bayern LB, 2007 yılında Avusturya’nın Hypo Group Alpe Adria adlı bankasını satın almış ve milyarlarca Euro zararın ardından Avusturya’ya geri vermişti. Bu iki banka arasında yaşanan kredi ödemesi krizinden dolayı Bayern LB eski ortağını mahkemeye vermişti. CİHAN

Yorumlar