Basra-Akabe Petrol Boru Hattı

BAĞDAT (AA) - Ürdün ve Irak'ın, Basra-Akabe petrol boru hattı projesinin tamamlanması için bir takvim belirlenmesi ve Ürdün'e ham petrol tedarik edilmesi...

Google Haberlere Abone ol
Basra-Akabe Petrol Boru Hattı

BAĞDAT (AA) - Ürdün ve Irak'ın, Basra-Akabe petrol boru hattı projesinin tamamlanması için bir takvim belirlenmesi ve Ürdün'e ham petrol tedarik edilmesi konusunda işbirliği yapmaya karar verdiği bildirildi.

Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Laibi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Basra-Akabe petrol boru hattı projesinin uygulanmasının stratejik ve iktisadi önemi olduğunu vurguladı. Laibi, sınırdaki kentlerde güvenlik ve istikrarın sağlanmasından sonra Ürdün'e ham petrol tedarik edilmesi, petrol boru hattı projesi için takvim belirlenmesi ve iki ülke arasında bilgi alışverişi sağlanması konularında Ürdün ile işbirliği yapacaklarını aktardı.

Ürdün Enerji Bakanı İbrahim Seyf dün Irak'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Laibi ile bir araya gelmişti.

Irak, Ürdün ve Mısır arasında geçen yıl "Basra- Akabe Petrol Boru Hattı" projesi kapsamında petrol ve doğalgaz alanlarında işbirliğini arttırmak için de bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Yorumlar