Başkentin doğalgaz talep ve şikayetleri ATO'da konuşuldu

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyeleri Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Mustafa Kurnaz ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkentin doğalgaz talep ve şikayetleri ATO'da konuşuldu

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyeleri Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Mustafa Kurnaz ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda şirket ile ilgili talep ve şikayetler konuşuldu.


ATO Başkanı Salih Bezci, toplantıda “Üyelerimizin talepleri üzerine Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi Yetkilisini toplantıya çağırdık. Uzlaşmak için konuşmak gerekli. Sorun neredeyse çözümü de orada aramalıyız.” dedi.


Başkent Doğalgaz Şirketi Genel Müdürü Mustafa Kurnaz ise "Başkent Gaz’ı devraldıktan sonra çok ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatarak “En büyük önemi güvenlik konusuna verdik.” diye konuştu. Yaptıkları denetimlerde en çok usulsüz cihaz kullanımı ve kaçak doğalgaz kullanımı ile karşılaşıldığını ifade eden Kurnaz, doğalgazın riskli bir konu olduğuna dikkati çekerek, olası faciaların önüne geçmek için denetimlerin çok sıkı gerçekleştirildiğini dile getirdi.

SERZENİŞLERİ DİNLEDİ

ATO üyelerinin, yeni abonelik işlemlerinin uzun zaman alması, doğalgaz projelerinin yenilenmesi zorunluluğunun küçük esnafa büyük maddi yük getirmesi, kartlı sayaçtan faturalı sayaca geçilmesi sırasında kalibrasyonun tutmaması ve diğer sorunlarını aktardıkları toplantıda Kurnaz, serzenişleri tek tek dinledi ve cevap verdi.
Yeni yapılan binaların doğalgaz hattının özel firmalar tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Kurnaz, doğalgaz hattı döşenmesinin uzun zaman almaması için müteahhitlerin bina inşaatına başlarken doğalgaz için de başvuruda bulunabileceğine işaret etti. Doğalgaz projelerinin yenilenmesinin küçük esnafa yük getirmemesi için projelendirme ücretlerini bin TL seviyesine çektiklerini bildiren Kurnaz, talep olması durumunda taksitlendirme de yapılacağını kaydetti.

Kartlı sayaçların sık arıza yapması nedeniyle faturalı sayaca geçtiklerini de belirten Kurnaz, “Faturalı sayaçlar kullanıcı için de daha büyük rahatlık. Çünkü kullanıcı gaz almak için doğalgaz dolum merkezlerine gitmek yerine aynı elektrik gibi fatura ile kullanımının ücretini ödeyebiliyor.” dedi. Kurnaz, yeni sayaçlar için ücret talep edilmediğini, sadece güvence bedeli alındığını da bildirdi.
Toplantının sonunda, ATO üyelerinin yaşadığı sorunların liste halinde Başkent Gaz’a sunulması ve bu sorunların çözüm odaklı olarak derinlemesine incelenmesi kararlaştırıldı.

CİHAN

Yorumlar