'Basit düşünüp ezber bozan ve icat çıkaran'lara ödülleri verildi

Türk Ekonomi Bankası (TEB)'nın 'İcat Çıkar' sloganıyla geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması’nda 'Basit Düşün Ezber Boz' konusunu masaya yatırdı. Bu yıl 7’nci kez düzenlenen yarışmada finale kalanlara ödülleri takdim...

Google Haberlere Abone ol
'Basit düşünüp ezber bozan ve icat çıkaran'lara ödülleri verildi

Türk Ekonomi Bankası (TEB)'nın 'İcat Çıkar' sloganıyla geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması’nda 'Basit Düşün Ezber Boz' konusunu masaya yatırdı. Bu yıl 7’nci kez düzenlenen yarışmada finale kalanlara ödülleri takdim edildi.

Swiss Otel'de yapılan ödül törenine, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş ve banka çalışanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ümit Leblebici, "Hayatının belli bir kısmını New York'da taksi şöförlüğü yapmış bir insan olarak söylüyorum. İstanbul'da yapan, Türkiye'de yapan dünyanın her yerinde yapar. Göreceksiniz, bu ülkeden çok inovatif, çok girişimci insanlar çıkacak. Ve biz de marka olarak onlara hep destekleyeceğiz." dedi. Ayrıca SAP Global Bankacılık Çözümleri Direktörü George Asgari, YoYo Araç Kiralama’nın Kurucusu Berkman Çavuşoğlu, Urban Station Kurucu Ortağı Gökhan Beydoğan ve ÖzÜ Girişim Fabrikası Direktörü İhsan Elgin de ‘Basit Düşün Ezber Boz’ teması çerçevesinde birer sunum yaptı.

TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş, 7 yıl önce inovasyonu kurumun DNA’sına işlemek üzere başlatılan çalışmaların sonuçlarını gün geçtikçe artan bir şekilde aldıklarını ve açık inovasyonla bunu kurum dışına da taşıdıklarını kaydetti. Her yıl birbirinden parlak fikir ve projelerle karşılaştıklarını belirten Altıntaş, bu yıl yarışmaya yapılan başvuru sayısının bir önceki yıla göre yüzde 32, ilk yapıldığı yıla göre ise 15 kat artarak 13 bin 500 olduğunu söyledi.

Akıl Fikir Yarışması’nın www.icatcikar.com adresindeki internet sitesi 102 farklı ülkeden 171 bin ziyaretçiyi ağırladı. 13 bin 500 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada projelerin yüzde 48’i öğrenci kategorisinden geldi. Bu yıl yeni açılan Teknolojik Girişimci kategorisine ise bin 700’den fazla proje başvurdu.

Öğrenci-Yeni Mezun kategorisinde birinci olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Bölümü öğrencisi İbrahim Tekseven 20 bin TL, ikinci Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Erdem Çiçekçi 10 bin TL ve üçüncü İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği öğrencisi Vefa Çınar 5 bin TL ödül kazandı. İlk üçe giren yarışmacılara Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA bursu ve finalistlere iPad hediye edildi. Müşteri kategorisinde birinci olan Nuray Yavuz 20 bin TL ve Fransa Açık Tenis Turnuvası (Rolland Garros) seyahati, ikinci Gökhan Rakıcı 10 bin TL, üçüncü Bozkurt Belibağlı ise 5 bin TL’lik ödüle hak kazandı.

TEB çalışanları tarafından Kıvılcım portalına bugüne kadar toplam 60 bin fikir iletildi. Bu fikirlerin 50 bini iyileştirme, 10 bini ise inovasyon önerisi oldu. Şimdiye kadar toplam 357 proje TEB içinde hayata geçirildi. 510 TEB çalışanı ise Kıvılcım portalına ilettikleri önerileriyle ödül kazandı.

Programa yarışmanın jürisini oluşturan; TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş, TEB Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Cer, Plastkart Genel Müdürü Ali Yıldız, Webrazzi CEO’su Arda Kutsal, Koç Holding Inventram Genel Müdürü Cem Soysal, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Aslanoba Capital’in kurucusu Hasan Aslanoba, Hepsiburada.com Genel Müdürü İlker Baydar, Girişim Fabrikası Direktörü İhsan Elgin Özü ve Visa Genel Müdürü Merve Tezel de katıldı.

CİHAN

Yorumlar