Başhekim Dalga: Sağlık turizmi için Erzurum-Nahcıvan uçak seferleri başlatılsın

Erzurum Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, son yıllarda Nahcıvan’dan Erzurum’a gelen hasta sayısında ciddi artışlar gözlendiğini belirterek, Erzurum-Nahcıvan arası uçak seferleri başlatılması gerektiğini...

Google Haberlere Abone ol
Başhekim Dalga: Sağlık turizmi için Erzurum-Nahcıvan uçak seferleri başlatılsın

Erzurum Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, son yıllarda Nahcıvan’dan Erzurum’a gelen hasta sayısında ciddi artışlar gözlendiğini belirterek, Erzurum-Nahcıvan arası uçak seferleri başlatılması gerektiğini söyledi.

Erzurum’un, sağlık hizmetleri yatırımı açısından gerek kamu gerekse özel sektörün altyapı hizmetleri olarak Batı'nın pek çok ilinden daha ileride olduğuna dikkat çeken Dalga, Erzurum'un bu avantajıyla Doğu’nun sağlık merkezi olabileceğini ifade etti.

Günlük ortalama 40-50 Nahcıvanlı hastanın Şifa Hastanesi’ne giriş yaptığına dikkat çeken Dalga, "Nahcıvan-Erzurum arası kara yolunun 7-8 saat sürmesi hasta gelişlerini olumsuz yönde etkiliyor. Hiçbir reklam ve tanıtım yapılmadan günlük 50 hastanın Şifa'ya gelmesi tamamen kaliteli hizmet ve hasta memnuniyetinden kaynaklanıyor.” dedi.

Daha önce bazı sivil toplum kuruluşlarının isteği üzerine başlatılan Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin akim kaldığını aktaran Dalga, şöyle konuştu: "Bu seferler ağırlıklı olarak karşılıklı ticaret üzerine başlamıştı, olmadı. Nahcıvan seferlerini bununla karıştırmamak lazım. Çünkü Nahcıvan gelişleri ağırlıklı olarak sağlık amaçlı olacağı için Tebriz’den farklı düşünmek gerektiğine inanıyorum. Çünkü insanlar sağlık için her şeyini vermeye hazır. Bir sağlıkçı gözüyle olaylara bakıyorum ve bu alanda da Erzurum iyi imkanlara sahip. Yetkililerimizin bu konuyu ele almalarında fayda görüyorum.” CİHAN

Yorumlar