BASF Yapı Kimyasalları, Adana’da yeni fabrika kurdu

Dünyanın önemli kimya şirketlerinden BASF’nin Yapı Kimyasalları Bölümü, Adana’da faaliyete geçen yeni fabrikasında toz ve beton katkı maddeleri üretecek.

Google Haberlere Abone ol
BASF Yapı Kimyasalları, Adana’da yeni fabrika kurdu

Dünyanın önemli kimya şirketlerinden BASF’nin Yapı Kimyasalları Bölümü, Adana’da faaliyete geçen yeni fabrikasında toz ve beton katkı maddeleri üretecek.

BASF, Adana’da yeni bir yapı kimyasalları üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde, Adana kent protokolü ve BASF çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan BASF Yapı Kimyasalları Genel Müdürü ve Rusya BDT Bölge Direktörü Buğra Kavuncu, Türkiye’nin, BASF için
Avrupa’daki en önemli pazarlardan biri olduğunu söyledi.

Kavuncu, “Türkiye’nin hızla büyüyen ekonomisi, Türkiye’ye yatırım yapan ve burada üretim tesisleri bulunan şirketleri daha fazla yatırım yapma konusunda cesaretlendiriyor. Türkiye’deki kimya sektörü ise zaten ülke ekonomisiyle eş zamanlı ve organik bir büyüme içinde bulunuyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika arasında köprü kuran Türkiye’nin önemi sürekli artıyor. Türkiye’deki operasyonlarımızı geliştirmek amacıyla devamlı yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da büyüme hedefimizi sürdürüyoruz. Artan bir ivmeyle devam eden operasyonlarımız, bu ülkeye olan taahhüdümüzün açık göstergesidir.” diye konuştu.

BURDUR FABRİKASI ADANA’YA TAŞINDI

BASF’nin pazar dinamiklerindeki değişimi yakından izlediğini belirten Buğra Kavuncu, bu doğrultuda Ege ve Akdeniz bölgelerine ürün sevkiyatı gerçekleştirdikleri Burdur Fabrikası’nı kapatarak, Adana’da yeni bir üretim tesisi kurma kararı aldıklarını açıkladı. Kavuncu, “Antalya bölgesindeki inşaat sektörünün gelişiminin nispeten yavaşlaması, aynı zamanda İstanbul’dan Ege Bölgesi’ne yapılan sevkiyat maliyetlerinin makul seviyelerde olması nedeniyle Burdur’daki fabrikamızı Adana’ya taşıma kararı aldık.” dedi.

BASF’nin Adana fabrikası, kurulum aşamasında Burdur tesisiyle aynı kapasitede, ancak ileride kapasite artımı olabilecek şekilde tasarlandı. Tesisteki ekipmanların yenilenerek Adana’ya taşındığını belirten Kavuncu, Burdur tesisindeki tüm çalışanlara Adana tesisinde iş teklif edildiğini ve ayrıca Adana’dan yeni istihdam yapıldığını söyledi.
CİHAN

Yorumlar