Başçı: Enflasyonda tepe nokta Mayıs ayında gözlenebilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, enflasyonda tepe noktanın Mayıs ayında gözleneceğinin tahmin edildiğini bildirdi.Erdem Başçı, bugün Türkiye saati ile 10.10’da Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 'Ekonomik...

Google Haberlere Abone ol
Başçı: Enflasyonda tepe nokta Mayıs ayında gözlenebilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, enflasyonda tepe noktanın Mayıs ayında gözleneceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Erdem Başçı, bugün Türkiye saati ile 10.10’da Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 'Ekonomik Görünüm ve Para Politikası' konulu bir sunum yaptı. Başçı, sunumunda özetle; sıkı para politikası duruşunun, alınan makroihtiyati önlemlerin ve zayıf seyreden sermaye akımlarının etkinisiyle tüketici kredilerinin büyüme hızlarının yavaşlamaya devam ettiğini, parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki olumlu etkisinin belirli bir gecikmeyle gözlenebileceği değerlendirildiğinde, baz etkisin de katkısıyla enflasyonda tepe noktanın Mayıs ayında gözleneceğinin tahmin edildiğini, ihracat büyümeyi desteklerken özel kesim nihai yurt içi talebinin bir miktar ivme kaybedeceğinin öngörüldüğünü, 2014 yılında cari işlemler açığında belirgin bir iyileşme gözlenebileceğinin tahmin edildiğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar