Başbakan'ın avukatı THY yönetimine girdi

Türk Hava Yolları (THY) yönetim kurulu üyeliğine, 'RTE' markasının tescili için yapılan başvuruda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vekalet eden Avukat Arzu Akalın getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın avukatı THY yönetimine girdi

Türk Hava Yolları (THY) yönetim kurulu üyeliğine, 'RTE' markasının tescili için yapılan başvuruda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vekalet eden Avukat Arzu Akalın getirildi. Akalın ayrıca, bir dönem AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştı.

THY yönetim kurulundan geçtiğimiz hafta Mehmet Nuri Yazıcı ile yönetim kurulu ve icra komitesi başkanvekili Prof. Dr. Cemal Şanlı istifa etmişti. İstifalara ilişkin bir açıklama yapılmazken, bugün iki ismin yönetime katıldığı bilgisi geldi.

THY tarafından yapılan açıklamada, “Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’nca, Mehmet Nuri Yazıcı ve Prof. Dr. Cemal Şanlı’dan istifa suretiyle boşalan yönetim kurulu üyeliklerine, Sermaye Piyasası Kurulu görüşü alınarak, İlker Aycı ve Arzu Akalın’ın ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildi. Ayrıca toplantıda yönetim kurulu üyemiz Prof. Dr. Mecit Eş’in Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanması kararlaştırıldı.” denildi.

Arzu Akalın’ın ismi RTE markasının tescili için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan başvuru sırasında geçmişti. Başvuru sahibi olarak Recep Tayyip Erdoğan, vekil olarak ise Arzu Akalın yer almıştı. Akalın ayrıca AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştı.

ARZU AKALIN KİMDİR?

23.12.1973 Almanya doğumludur. Eğitiminin bir kısmını Almanya’da tamamlamış olup İstanbul Vefa Poyraz Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1991-1995 döneminde okul birincisi olarak tamamlamış, ticaret hukukunun özellikle Sınai Haklar Hukuku alanında uzmanlaşmıştır. Profesyonel iş hayatına 1997 yılında başlamış, 11 yıl özel bir şirkette marka ve patent hukuku alanlarındaki çalışmasından sonra, 2010 yılında kendi hukuk bürosunu kurmuştur. Marka/Patent Vekilliği bulunmaktadır. Ana dili düzeyinde Almanca bilmektedir. Hâlihazırda Almanya’da hukuk doktorası çalışmalarını sürdürmektedir.

İLKER AYCI KİMDİR?

1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1995 yılında İngiltere'de Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde araştırmacı olarak bulunmuş, 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketlerindeki çeşitli görevlerin ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş., 2006 ve 2011 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlenmiş, 2011 yılı Ocak ayında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı’na atanmıştır. Ayrıca 2013 yılı Şubat ayında Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkan Yardımcılığı’na seçilen Aycı, 24 Ocak 2014 tarihinde WAIPA Başkanlığı görevine seçilmiştir. Aynı zamanda, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, DEİK Türk-Çin İş Konseyi, Vakıf Emeklilik A.Ş. ve VakıfBank Güneş Sigorta Spor Kulübü (2008 Avrupa Challenge Cup Şampiyonu) gibi kurumlarda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık gibi görevler de üstlenmiş olan Aycı, evli ve bir çocuk babasıdır.
CİHAN

Yorumlar