Başbakan Yardımcısı Elvan Mersin'de konuştu

- "Bizim birlikteliğimiz, bizim dayanışmamız güçlendiği, arttığı müddetçe bizi kimse yıkamaz. Onun için bu birlikteliğimize önem verelim. Hepimiz kaynaşalım, bir bütün olalım"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Elvan Mersin'de konuştu
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Bizim birlikteliğimiz, bizim dayanışmamız güçlendiği, arttığı müddetçe bizi kimse yıkamaz. Onun için bu birlikteliğimize önem verelim. Hepimiz kaynaşalım, bir bütün olalım." dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Mersin Tanıtım Günleri'nin açılış törenine, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bazı milletvekilleri, eski bakanlar, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule I. Malefane, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve davetliler katıldı. Halkoyunları gösterisiyle başlayan törende, Mersin Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan giysilerin tanıtıldığı "Toroslardan Saraya" defilesi gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Elvan, açılış konuşmasında, Mersin'in Çukurova, Toroslar ve Akdeniz'i temsil ettiğini ifade ederek, 4 gün sürecek etkinlik sayesinde "Mersin Bayramı" yaşanacağını, bunun da en çok Ankara'da yaşayan Mersinlileri memnun edeceğini dile getirdi.
Ankara'da öğrenciden memura, bürokrattan esnafa 50 binden çok Mersinli bulunduğuna işaret eden Elvan, Mersinli hemşehrilerine selamlarını gönderdi. Elvan, Mersin Tanıtım Günleri etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri'nin çok güzel bir beyiti var: Bir şehre ait olmak, bir şehri kalkındırmak, o şehri geliştirmek, çalışmak, halkın gönlünü yapmakla, halkın kalbini abad etmekle anlamlı olur. Bu açıdan Mersin Tanıtım Günleri sadece sıradan tanıtım organizasyonu değil, aynı zamanda Mersinli hemşehrilerimizin gönül yüceliğinin, yürek zenginliğinin aşikar kılındığı bir ortamdır. Burada sadece Mersin'in turizmi, sanayisi, zenginlikleri, ürünleri tanıtılmıyor. Sadece sıradan bir Mersin ili tanıtımı olmuyor. Burada aynı zamanda büyük Türk kültürüne karışan ana damarlardan biri olan Mersin kültürel kimliği de temsil ediliyor."

Şair Ümmi Sinan'ın "Gül alırlar gül satarlar/Gülü gül ile tartarlar/Gülden terazi tutarlar/Çarşı pazarı güldür, gül" dizelerini okuyan Elvan, "Bu Mersin Günleri'nde ticareti, alışverişi böylesine incelikle işleyen, burada bir medeniyet havası inşa eden bizim insanımızın gönül aynası da bir anlamda görücüye çıkıyor" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı uygulamayla birçok ilin Ankara'da tanıtıldığını anlatan Elvan, bunun bir ahilik geleneği olduğunu ve Mersin Tanıtım Günleri ile devam ettiğini vurguladı. Elvan, "Toroslar'ın, Akdeniz'in bir evladı olarak, bu coğrafyanın çocuğu bir kardeşiniz olarak Mersin ile ilgili yapılan her etkinlikte, her güzellikte, her iyilikte sizinle birlikteyim ve birlikte olmaya devam edeceğim. Bu konuda bize düşen ne varsa fazlasıyla yerine getirmeye de hazırım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar