Başbakan Yardımcısı Bobeva: TIR kriziyle ilgili ciddi diplomasi trafiği var

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Daniela Bobeva, TIR krizi ile alakalı 21 Şubat'ta yapılması öngörülen resmi görüşmenin öne alınması için ciddi bir diplomasi trafiğinin sürdüğünü aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bobeva: TIR kriziyle ilgili ciddi diplomasi trafiği var

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Daniela Bobeva, TIR krizi ile alakalı 21 Şubat'ta yapılması öngörülen resmi görüşmenin öne alınması için ciddi bir diplomasi trafiğinin sürdüğünü aktardı. İki tarafın nakliyeci derneklerinin yarın bir araya gelerek sorunları görüşeceğini belirten Bobeva, anlaşmaya varılması ümidini taşıdığını söyledi.

Pazartesi günü Türkiye Ulaştırma Bakanlığı'na mektup gönderildiğini belirten Bobeva, burada isteklerinin ifade edildiğini söyledi.

Bulgaristan, üçüncü ülkelere olan geçiş belgesi sayısının arttırılmasını istiyor. Bobeva, "Bu konuda 1977 yılında beri ikili düzenlemeler yürürlükte. Serbest piyasa ekonomisine sahip ülkelerinin daha modern düzenlemeleri olması gerekiyor. Türk tarafına verilen 15 bin geçiş belgesi var, şu ana kadar bunlardan ancak 4 bin 700'ü kullanıldı. Trafiği resmi görüşme öncesi serbest bırakma imkanı mevcut, ama Türk tarafından cevap bekliyoruz." dedi.

Öte yandan sınırda bulunan TIR'cıların bazıları, anlaşma sağlanmadığı takdire Sofya'ya doğru hareket edeceklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar