Başbakan Davutoğlu: Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Yok

TÜRK-İŞ'te izahatlar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda hükümetin bir düzenlemesi olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu: Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu kıdem tazminatı ile alakalı bir düzenleme yapmadıklarını söyledi. Davutoğlu TÜRK-İŞ'te izahat yaptı.

Davutoğlu'nun izahatları;

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Kıdem tazminatı konusu için hususi bir düzenleme henüz yok. Bu hususları gene daima birlikte ele alacağız. Ortada bir pasta varsa o pastadan herkes payını alır. Ortada pasta olmadan herkes birbirinin tabağına görmeye başlar. Bizim meselemiz pastayı büyütmek. Ya da bir ekmeği büyütmek, ortadaki çorbanın tasını büyütmek istiyoruz. Ortada bir tas çorba olmadan devletler iri kaoslarla karşı karşıya kalırlar. Kıdem tazminatı da ülkemizin olanakları da göz önünde bulundurarak konuşulacak. Son 12 yılda temin edilen haklar korunacak ve geliştirilecek.

EMEKLİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME

Emeklilerimizle ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz. Kamuoyunu bilgilendireceğiz. Tüm çalışan kesimlerimizin ve emeklilerimizin adalet içerisinde bundan istifade etmesi gerekir. Kılıçdaroğlu'nun vaatleri gerçekleşse 25 milyar lira ek açık meydana gelir. Bu açık bir sonraki devir yönünden karşılanmaya çalışılır. Aynı bizim bizden önceki açıkları kapatmaya çalışmamız gibi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar