Bartık, 67 ihracatçı firmayı kutladı: Oyuna daha fazla oyuncu katmalıyız

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’nin en büyük bin ihracatçı firması arasına girmeyi başaran Gaziantepli firmaları kutlayarak, “Oyuna daha fazla oyuncu katmalıyız.” dedi.Bartık, TİM araştırma...

Google Haberlere Abone ol
Bartık, 67 ihracatçı firmayı kutladı: Oyuna daha fazla oyuncu katmalıyız

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’nin en büyük bin ihracatçı firması arasına girmeyi başaran Gaziantepli firmaları kutlayarak, “Oyuna daha fazla oyuncu katmalıyız.” dedi.

Bartık, TİM araştırma sonuçlarına göre, 2013 yılında en fazla ihracat yapan ilk 500 arasında 41, ikinci 500 firma arasında 26 olmak toplam 67 Gaziantepli firmanın listede yer almasının, Gaziantep kimliğinin yani çok çalışmanın bir yansıması olduğunu kaydederek, “Hep birlikte daha iyisini başarmanın gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı. Listede yer alan 67 firmanın 4 milyar 270 bin dolar ile Gaziantep toplam ihracatının yüzde 65’ini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Bartık, “Oyuna daha fazla oyuncu katmalıyız. KOBİ’lerimizin ihracat yapma kabiliyetlerini geliştirmeliyiz. 2023 Türkiyesi için üretim modellerimizi yüksek katma değerli ürünlere yöneltmeliyiz.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz indirimine ilişkin bir değerlendirmede de bulunan Eyüp Bartık, indirimin reel sektörün önünü açacağını söyledi. Bartık, MB PPK’nun faizlerde 50 baz puan indirim yaparak bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10’dan yüzde 9,5’e indirmesini reel sektör için olumlu bir adım olarak değerlendirerek, “Faiz indirimi maliyetleri düşürecek ve piyasayı canlandıracaktır. Reel sektörün yatırım iştahına olumlu katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar