Banyan Tree'den Türkiye'ye yatırım

İSTANBUL (AA) - Dünyanın sayılı resortlarından Banyan Tree, Avrupa'daki ilk otelini Nef ortaklığı ile Bodrum'da açacak. Nef açıklamasına göre, Singapur...

Google Haberlere Abone ol
Banyan Tree'den Türkiye'ye yatırım

İSTANBUL (AA) - Dünyanın sayılı resortlarından Banyan Tree, Avrupa'daki ilk otelini Nef ortaklığı ile Bodrum'da açacak.

Nef açıklamasına göre, Singapur menşeli dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Banyan Tree Türkiye'ye geliyor.

Zincirin Avrupa'daki ilk ve tek projesi olacak Banyan Tree Bodrum, Yalıkavak'ta Nef Bodrum'un içinde hizmet verecek. 14'ü özel havuzlu SPA suiti olmak üzere 40 oda ve 30 markalı suitten oluşan, 70 anahtar ve 130 yatak kapasitesine sahip olacak Banyan Tree Bodrum, özel cilt ve vücut bakım odaları, Beach Spa'sı, Rainforest konsepti ve Türk Hamamı ile hizmet sunacak.Banyan Tree Bodrum'un biri deniz kenarında A La Carte olmak üzere 2 restoranı, özel lounge ve kütüphanesi hem otel müşterilerine hem de Nef Bodrum ev sahiplerine hizmet verecek.

Asya, Amerika, Afrika ve Orta Doğu'da 28 ülkede 40'tan fazla otel ve tatil köyü ile hizmet veren Banyan Tree, dünyada lüks ve konforlu konaklamanın adresi olarak gösteriliyor ve dünyanın en yüksek oda fiyatlı ilk 5 resort otel zinciri arasında. Banyan Tree, Phuket, Maldivler, Seyşeller ve Bali gibi önemli destinasyonlardaki otel ve tatil köylerinin yanı sıra 66 spa merkezi, 80 mağaza ve 3 golf sahasıyla dünyanın önde gelen premium resort, otel, konut ve spa işleticisi ve geliştiricisi konumunda.


-Türk ekonomisine katkı


Açıklamada görüşlerine yer verilen Banyan Tree İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maximilian Lennkh, Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu vurguladı. Lennkh, şunları kaydetti:

"Banyan Tree Bodrum, Avrupa'daki ilk Banyan Tree olma özelliği taşıyor. Nef ve Banyan Tree'nin doğadan ilham aldığımız lüks anlayışı, ekolojik ve kültürel hassasiyete özen gösteren felsefesi aynı zeminde buluşuyor. Bodrum projesinin ardından, Avrupa'da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Nef'in marka konumlandırması, felsefesi ve yaptığı projeler, Avrupa'daki ilk otelimiz için Nef Bodrum'u seçmemizde oldukça etkili oldu."

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur da iş birliğinin turizm sektörünün içinde bulunduğu dönemde önemli bir motivasyon sağlayacağını dile getirdi. Banyan Tree'nin bu yatırımının Türkiye'deki güven ortamına da işaret ettiğini belirten Timur, şu ifadeleri kullandı:

"Bu dönemde böyle önemli bir iş birliğine imza atarak gerek turizm sektörüne gerekse Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıdan dolayı mutluyuz. Banyan Tree'nin hizmete girmesiyle sektöre çok sayıda yeni istihdam da kazandırmış olacağız."

Yorumlar