Bankalardan otellere destek isteği

- TÜROFED Başkanı Ayık: - "Ciddi sıkıntılar yaşanan bu dönemde bankaların otelcilere destek olması, borç ödemelerinin ertelenmesi ve düşük faizli yeni kredilerin oluşturulması gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Bankalardan otellere destek isteği

ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu dönemde bankaların otel işletmecilerine destek olması, borç ödemelerinin ertelenmesi ve düşük faizli yeni kredilerin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Ayık, yazılı açıklamasında, konjonktürel olayların sonucunda ortaya çıkan "uçak krizi" ve terör olayları nedeniyle Türkiye turizm sektörünün zor günler geçirdiğini öne sürdü, turizmde gelecek aylara yönelik talebin düşük olduğunu ifade etti.

Ayık, düşüşün sadece Rus turistlerden kaynaklanmadığının altını çizerek, "Özellikle Almanya ve diğer batı pazarlarında ciddi düşüşler bulunmakta. Bu nedenle Antalya ve Muğla gibi bölgelerdeki otellerin bir kısmı kapalı. Açılan otellerin de doluluk oranı oldukça düşük. Fiyatlar da geçen yıllara göre oldukça aşağıda." ifadesini kullandı.

Ayık, diğer yandan, tesislerde çalıştırılan personel sayısının düşürüldüğüne işaret etti.

Turizm sektörüne yapılan katkının 54 sektörü ilgilendirdiğini vurgulayan Ayık, şunları kaydetti:

"Ciddi sıkıntılar yaşanan bu dönemde bankaların otelcilere destek olması, borç ödemelerinin ertelenmesi ve düşük faizli yeni kredilerin oluşturulması gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan görüşmeler sonucunda çıkarılan yönetmelik yapılan uygulamalar sonucunda yetersiz kalmıştır. Sektörün beklentisini karşılayamamıştır. Bu kapsamda bankalarımızın hem verdikleri kredilerin geri dönüşlerini sağlamak hem de turizm sektörüyle birlikte diğer sektörlerin hareketini hızlandırmak amacıyla ödenmemiş borçların ötelenmesinde kolaylık ve mümkün olan en düşük faiz oranlı kredilerin sağlanması öncelikli beklentilerimizdir. Bu nedenle tüm bankalarımızdan anlayış ve işbirliği bekliyoruz."

Yorumlar