Bankalar Doların Yükselişiyle Verdiği Kredileri Erken Geri İstiyor

Dolardaki hızlı yükselişle bankalar harekete geçti. Kredileri geri çağırmaya başladılar. Telefonla aranan müşterilerden ödemeyi çoğaltıp vadeleri kısaltması isteniyor.

Google Haberlere Abone ol
Bankalar Doların Yükselişiyle Verdiği Kredileri Erken Geri İstiyor

Doların 2,60 lirayı aşması vatandaşa da yansımaya başladı. Kredi çeken piyasaya bankalardan telefon gelmeye başladı. Dikkat cazibeli örnekler ortaya çıkmaya başladı.

BANKALAR KREDİLERİ ERKEN GERİ İSTİYOR

Vefat eden babasının 10 bin liralık kredisini 300 lira takside bağlayan Yetiş Kurt'tan kredinin hepsi peşin ödemesi istendi. Kurt'un kabul etmemesi üstüne banka, taksitlerin 500 liraya çıkarılmasını önerdi.

BATIK BORÇLARINDA PEŞİEN DÜŞTÜLER

Uzmanlar, aynı taleplere karşı tüketiciyi uyardı: 'Dolardaki yükseliş bahane edilerek kredi taksit sayısı düşürülüp ödenen nakit arttırılamaz.' Yine doların etkisiyle bankaların yurtdışından aldıkları borçlar karşılığında verdikleri teminatlar da yetmemeye başladı.Ek teminat için bankalar verdikleri kredileri çağırmaya başladı. Ayrıca batık kredi kartı borçlarının icra takibi için de son 1 aydaki banka personel sayısı artırıldı.

ARKA ARKAYA ZAMLAR GELİYOR

TÜKODER Başkanı Haşmet Atahan, dolardaki yükselişın iri ve orta ölçekli şirketleri etkilediği için vatandaşın fiyatlarına da zam şekilde yansıdığını söyledi. Şirketlerin dolarla kredi kullandığını ve mesafe mülkü ithal ettiğini hatırlatan Atahan, 'Dolardaki yükselme tüketicinin pazarına, mutfağına ve cüzdanına yansımaya başladı' dedi. (Kaynak:Vatan)

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar