"Bankacılık sistemi rutin çalışmasına devam ediyor"

- BDDK Başkanı Akben: - "Şu günlerde ATM'lerimizde, kredi kartlarımızda ya da sistemin herhangi bir noktasında sorunumuz yok. Sistemimiz normal, rutin çalışmasına devam ediyor. Endişe edecek, herhangi bir olumsuzluğa sevk edecek bir durum söz konusu değil" - "Yurt dışı bağlantılı bankalarımızın bir kısmıyla da görüştüm. Onlara, herhangi bir endişeye mahal olmadığını, sistemin çalıştığını, hükümetimizle BDDK'nın görev başında olduğunu, herhangi bir olumsuzluk olmadığını ifade ettik"

Google Haberlere Abone ol
"Bankacılık sistemi rutin çalışmasına devam ediyor"

İSTANBUL (AA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, ATM'lerde, kredi kartlarında ya da sistemin herhangi bir noktasında sorun olmadığını belirterek, "Sistemimiz normal, rutin çalışmasına devam ediyor. Endişe edecek, herhangi bir olumsuzluğa sevk edecek bir durum söz konusu değil." dedi.

Akben, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İnşallah bir daha böyle olaylar yaşamayız. Ülkemizin böyle olumsuz şeylerle anılması hepimizi derinden yaralıyor. Demokrasimiz böylelikle daha güçlü bir yapıya kavuşmuş oldu. Halkımızın ve milletimizin büyük desteği ile umarım bu tür problemler bir daha yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

Bankacılık açısından bakıldığında sistemin tıkır tıkır çalıştığını, herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Akben, "Şu günlerde ATM'lerimizde, kredi kartlarımızda ya da sistemin herhangi bir noktasında sorunumuz yok. Sistemimiz normal, rutin çalışmasına devam ediyor. Endişe edecek, herhangi bir olumsuzluğa sevk edecek bir durum söz konusu değil." diye konuştu.

Akben, bankaların normal faaliyetlerine aynı mesai saatlerinde devam edeceğini, İnternet bankacılığı ile bütün EFT sisteminin çalıştığını dile getirdi.

Başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) olmak üzere ekonomi ile ilgili diğer kuruluşlarla gerekli görüşmeleri yaptıkları bilgisini veren Akben, herhangi bir sıkıntının olmadığının altını çizdi.

Akben, olaylar cereyan ettiği sırada bile sektör açısından hiçbir problem yaşanmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii endişeli olan bazı vatandaşlarımız ATM'lerden para çektiler. ATM'ler de bu talepleri karşıladı. Zaten herhangi bir likidite problemimiz yok. Hükümetimizin aldığı tedbirler, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yaptığı açıklamalar da herkesi rahatlattı. Yurt dışı bağlantılı bankalarımızın bir kısmıyla da görüştüm. Onlara, herhangi bir endişeye mahal olmadığını, sistemin çalıştığını, hükümetimizle BDDK'nın görev başında olduğunu, herhangi bir olumsuzluk olmadığını ifade ettik. Herhangi bir sorunumuz yok, her şey yolunda."

Akben, olaylar sonucunda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyerek, bu olayların, yapmaya çalışanlara bir ders olması temennisinde de bulundu.

Yorumlar