Bankacıların sendikası ilk başkanını seçti

Pak Finans İşçileri Sendikası, 1. Olağan Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bankacıların sendikası ilk başkanını seçti

Pak Finans İşçileri Sendikası, 1. Olağan Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi. 17 Ocak 2014’te kurulan sendikanın ilk başkanı Ufuk Altınbaş oldu.

Pak Finans İşçileri Sendikası genel başkanlığına, 10 yıllık sektör tecrübesi ve yaklaşık 20 yıllık sivil toplum kuruluşu tecrübesi olan Ufuk Altınbaş seçildi. Yönetim kuruluna ise Mete Serkan Ertürk, Yusuf Yasin, Abdulmetin Atak ve İbrahim Piryandı seçildi.

Altınbaş, yaptığı konuşmada, Pak Finans Sendikası'na kısa zamanda büyük bir ilgi oluştuğunu ve yeni üyelerin sendikaya hızla katılımlarını beklediklerini söyledi. Pak Finans Sendikası olarak, sendikacılığa yeni bir anlam katmak için var olduklarını belirten Altınbaş, “Sendikamızın misyonu çalışanların hakkını sonuna kadar mülâyemet, diyalog ve ikna yoluyla korumanınyanısıra, işverenin hakkına da gasp etmemek ve bir bütünlük içersinde hareket etmektir. Vizyonumuz ise öncelikle aynı işkolundaki kardeş sendikalar içersinde her yönüyle örnek ve takdir edilen bir sendika olmak ve akabinde uluslararası arenada örnek olacak bir sendikacılık anlayışını tüm dünyaya taşımaktır.” şeklinde konuştu.

BANKACILARIN ÇATISI OLACAK

Ufuk Altınbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bankacılık ve finans sektöründe yaklaşık 282 bin çalışan var. Ancak bu rakamın sadece 70 bini bir sendikaya üye. Pak Finans İşçileri Sendikası olarak önceliğimiz hiç bir sendikaya üye olmayan çalışanları sendikamıza üye yapmak olacak. Yeni üyelerimizin de katılımıyla bankacılık ve finans çalışanlarının çalışma ortamları ve sosyal imkanlarını daha üst düzeye çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu sektördeki iş tecrübemiz sektörde çalışan meslektaşlarımızın problemlerini daha iyi bilmemize olanak tanıyor. Sektör çalışanlarının problemlerini yine çalışanların güçlerini birleştirmesiyle çözüleceğine inanıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar