Bank Asya Erzurum Şubesi altın tasarrufunda ülke birincisi oldu

Bank Asya Erzurum Şubesi, 'Altın günleri' kapsamında müşterilerinden topladığı 105 kilogram altınla ülke birincisi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bank Asya Erzurum Şubesi altın tasarrufunda ülke birincisi oldu

Bank Asya Erzurum Şubesi, 'Altın günleri' kapsamında müşterilerinden topladığı 105 kilogram altınla ülke birincisi oldu. Bank Asya ülke genelinde ise 6 ton altını ekonomiye kazandırdı.

Bank Asya Erzurum şubesi düzenlediği 'altın günleri' ile tasarruf sahiplerinin gözdesi haline geldi. Geçen yıl 'Altın günleri'ni başlatan Türkiye'nin önemli finans katılım bankalarından Bank Asya, topladığı altınlarla yatırımcısının yüzünü güldürdü. Her ayın iki günü İstanbul altın rafinerisinden gelen uzmanın gözetiminde yatırımcıların altınını alan banka 250 gramın üzerinde altını olan müşterilerine ise talep olması halinde cari hesap açıyor.

Bank Asya Erzurum Şube Müdürü Hasan Yurtoğlu, altın günlerine vatandaşların yoğun ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Yurtoğlu, Erzurum'da 105 kilogram hurda altın topladıklarını ifade etti. Şubeler arasında en fazla altın topladıklarını aktaran Yurtoğlu,"Erzurumlu hemşehrilerimiz yastık altındaki altınlarını ekonomiye kazandırmak adına bize getiriyor. 105 kilogram altın yastık altından çıktı. Vatandaş evde altın bulundurmak, ya da kiralık kasa ücreti ödemek yerine altınını banka hesabına yatırıyor. Erzurumlular yastık altında altın bulundurmak yerine tasarruf amaçlı olarak bize getiriyor. Her ay topladığımız altın oranında artış yaşanmasını halkımızın, bize güveninin yansıması olarak nitelendiriyoruz." dedi. Hasan Yurtoğlu, banka olarak geçen yıl ülke genelinde 6 ton hurda altını da yine ülke ekonomisine kazandırdıklarına işaret etti.

30 MİLYAR TL KREDİ KULLANDIRDIK

Türkiye'nin 13. büyük bankası olduklarının ve geçen gün itibariyle ülke ekonomisine 30 milyar TL fon (kredi) kullandırdıklarına da işaret eden Bank Asya Şube Müdürü Yurtoğlu, "4 milyon 500 bin müşterimiz var. Hisselerimizin yüzde 54 borsada halka açık olarak işlem görmekte. Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlamak, üretim ve istihdama teşvik amaçlı olarak 30 milyar lira ülke genelinde kredi kullandırdık. Toplamda 19 milyar TL mevduat topladık. Yine Erzurum'da da 140 milyon TL topladık. Bireysel nakit, menkul ve gayri menkul olarak Erzurum ekonomisine 105 milyon TL dağıttık." ifadelerini kullandı.

Yurtoğlu ayrıca Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) bin 500 kişiyi kattıklarını sözlerine ekleyerek, "Bir buçuk yılda bin 500 vatandaşımızı bireysel emeklilik sistemine geçirdik." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar