Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni

-Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon, Başbakanımızın hem örnek olması, hem yol göstermesi, hem de talimatlarıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerimizi ortaya koyacağız" -İBB Başkanı Topbaş: - "Bugün itibarıyla İstanbul'a 146 kilometre raylı sistem hizmet veriyor. 76 kilometre metro inşaatı devam ediyor. 8 ayrı hat ihale aşamasına geldi. Arzumuz; 2019'a vardığımızda 400 kilometreyi geçmek"

Google Haberlere Abone ol
Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni

İSTANBUL (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon, Başbakanın hem örnek olması, hem yol göstermesi, hem de talimatlarıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metrosunun temel atma töreninde, kendilerinin Başbakanın bıraktığı yerden, onun öngördüğü şekilde, onunla birlikte daha yukarıya taşımak adına, Bakanlık olarak 100 bin kişilik ekipleriyle aynı tempo ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Yıldırım'ın kendilerine talimatının "Aynı tempo yetmez, tempoyu daha da hızlandırmanız gerekir." şeklinde olduğunu aktaran Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon, Başbakanın hem örnek olması, hem yol göstermesi, hem de talimatlarıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını kaydetti.

Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Başbakanın döneminde başlatılan bir çok proje olduğunu anımsattı.

Bu projelerin bir an önce bitirilmesi ve İstanbulluların hizmetine sunulması için gecelerini gündüzlerine katacaklarını vurgulayan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ve yine çok uzunca bir süre İstanbul'da yaşamış, hatta Bakırköy, Güngören, Bahçelievler, Bağcılar'da çok uzunca bir süre oturmuş ve buralarda geçmişte, bırakın metroyu, yürüme yolunun bile olmadığı bir İstanbul'dan bugün İstanbul'un her tarafını raylı sistemlerle ring haline getirecek bir İstanbul'a geldik. Ne kadar şükretsek azdır. Bu kardeşiniz gece gidip kuyulardan az su çekmedi. Zannetmeyin ki Karslıdır, İstanbul'un sıkıntılarını bilmiyor… Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız ile başlayan, Sayın Başbakanımız ve İBB Başkanımızın ekipleriyle devam eden, İstanbul'u hak ettiği yere, tarihteki marka değerine uygun hale gelmesi konusundaki projelerle ilgili her zaman hizmetinizde olacağız. Sayın Başbakanımıza bu konudaki bütün desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."


- "Bütün dünya kentleri ulaşımla ilgili mücadele ediyor"


Topbaş ise bütün dünya kentlerinin ulaşımla ilgili mücadele ettiğini söyledi.

Metro ağlarını genişlettiklerini ve "Her yere metro" dediklerini belirten Topbaş, maksimum yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonlarının olduğu bir kent ortaya çıkarmak istediklerini kaydetti.

Topbaş, bugün itibarıyla İstanbul'a 146 kilometre raylı sistemin hizmet verdiğini belirterek, "76 kilometre metro inşaatı devam ediyor. 8 ayrı hatta ihale aşamasına gelindi. Arzumuz; 2019'a vardığımızda 400 kilometreyi geçmek." dedi.

Nihai olarak İstanbul'daki raylı sistemler toplamının uzunluk olarak 999 kilometreye varacağı bilgisini veren Topbaş, böylelikle İstanbul'un dünyanın en uzun raylı sistemine sahip kentlerinden birisi olacağını dile getirdi.

Topbaş, Ulaştırma Bakanlığının verilerine göre İstanbul'daki günlük hareketliliğin 28,5 milyon olduğunu belirterek, "Gelecekte İstanbul 40-50 milyon günlük hareketi yaşayacak." şeklinde konuştu.


- "Bu yıl bütçeden ulaşıma ayırdığımız pay 8 milyar lira civarında"



Topbaş, bugün burada Bağcılar Kirazlı'dan Bakırköy İDO İskelesi istikametine 9 kilometrelik 9 istasyonlu bir metro hattının temelinin atıldığının altını çizdi.

İBB olarak yıllık yatırım bütçelerinin yüzde 50'den fazlasını ulaşıma harcadıklarına dikkati çeken Topbaş, bu yıl bütçeden ulaşıma ayırdıkları payın 8 milyar lira civarında olduğunu, maaş ödeyemeyen belediyeden bu noktaya gelen bir belediye olduklarını, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı belediyecilik anlayışının yansıması olduğunu anlattı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de temeli atılan hattın kentte önemli bir rahatlatma sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul'un en önemli sorunlarından birisinin trafik olduğuna değinen Şahin, "İstanbul'un mevcut nüfusu ve coğrafyası ile trafiğini rahatlatmak, insanları bir yerden bir yere rahatlıkla ulaştırabilmek ve altyapıya özellikle yer altındaki ulaşım sistemlerine çok büyük ölçüde ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

Törende İstanbul AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili de hazır bulundu.

Yorumlar