Bakan Zeybekci: Türk ekonomisi yine testten geçmiştir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Türk ekonomisi yine testten geçmiştir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Zeybekci, "Türk ekonomisi yine testten geçmiştir, geçecektir... Bu hafta sonuna doğru rahatlayacağını düşünüyoruz her şeyin." dedi.

Bakan Zeybekçi, Denizli Değirmenönü Mahallesi’nde gençlik merkezi açılışına katıldı. Açılış sonrası gazetecileri sorularını cevaplandıran Zeybekci, “Ekonomimizin şu anda görmüş olduğu zarar doğrudur ama bundan dolayı da ekonomimizin herhangi bir zarar görmesi, ekonomimizin bundan dolayı herhangi bir sıkıntıya girmesi şu anda asla düşünülemez.” şeklinde konuştu.

1999- 2000 döneminde, Anayasa krizinde, gerekse 2008’deki dünya krizlerinde de Türk ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunu gösterdiğini ifade eden Zeybekci, “Şu anda da kamu maliyesi anlamında hiçbir sıkıntı yoktur. Ben tabi bu Türk ekonomisinin bu kadar zarar gördüğü bir ortamda kimlerin bundan karlı çıktığının da çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

Zeybekci, şöyle devam etti: “Türkiye bunları aşacaktır. Türkiye bu haftadan itibaren bence bu süreci yavaş yavaş atlatmaya başlayacaktır. Ben çok iyimserim bu alanda, çok iyi bir şey var, yapılan güzel şeyler de var şu andan itibaren bunların doğum sancısı olduğuna inanıyorum. Türk ekonomisi yine testten geçmiştir, geçecektir. Türk demokrasisi inşallah bir denemeden geçmiştir ve geçecektir. Sonucu güzel olacak inşallah diyorum. Bu haftanın rahatlayacağını düşünüyoruz hep beraber. Bu hafta sonuna doğru rahatlayacağını düşünüyoruz her şeyin.”

Açılış törenine Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak ve Mehmet Yüksel, protokol üyeleri ile vatandaşları katıldı.

CİHAN

Yorumlar