Bakan Zeybekci: Pamukkale’den elde edilen gelirleri fazlasıyla alırız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, işletmesinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'ne devredilmesiyle Pamukkale’nin Denizli’den taşınmadığını, oradan elde edilen gelirleri fazlasıyla alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Pamukkale’den elde edilen gelirleri fazlasıyla alırız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, işletmesinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'ne devredilmesiyle Pamukkale’nin Denizli’den taşınmadığını, oradan elde edilen gelirleri fazlasıyla alacaklarını söyledi. Zeybekci, Denizli Belediyesi tarafından restore edilen Balcı Evi Zeynep Karaaslan Folklorik Bez Bebek Müzesi'nin açılışına katıldı. Açılış kurdelesini keserek bez bebekleri inceleyen Zeybekci, gazetecilerin soruları üzerine Pamukkale'nin devredilmesini de değerlendirdi.

Bakan Zeybekci, “Pamukkale orada duruyor. Sadece işletmesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de yaptığı tekdüze uygulaması var. Sadece Pamukkale ve Denizli’yle ilgili bir şey değil. Biz Denizli’nin farklılaştırılmasını istedik, bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anki haliyle tabii ki devredildi. 'Pamukkale Denizli'den gitti, Denizlilere kapatıldı, Denizli’nin değil artık' diye algılanıp yorumlanması, bunun başka anlamlara taşınması pek normal değil. Biz o gelirleri fazlasıyla alırız geriye de. Orada asıl olan, Denizli Büyükşehir Belediyemiz'in o işi çok daha iyi yapacağına inanıyoruz. Bugüne kadar Özel İdaremiz çok iyi yaptı. Belediyenin de aynı güzellikte devam edeceğine inanıyoruz. Tabii tüm Türkiye’de bu örnekler yok. Kültür ve Turizm Bakanımız'ı buraya getirip göstereceğiz. Görüşmelerimiz devam edecek.” dedi.

Ekonomi Bakanı olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la gittiği ilk yurtdışı gezisini olan Uzakdoğu seyahatini de değerlendiren Nihat Zeybekci, Türkiye anlamında tarihî bir gezi yaptıklarını söyledi: “Japonya, Singapur ve Malezya’da, serbest ticaret anlaşmalarıyla mutabakatlara varıldı. Çok hızlı şekilde bu sürecin devamı yönünde ülke başkanlarıyla mutabakata varıldı. Türkiye için bunlar son derece önemli. Şu anda Japonya ile olan 3,5 milyar dolar civarındaki ticaret hacmimizin 10 milyar dolarlara, Singapur'la 1,2 milyar dolar olan ticaret hacmimizin 5–6 milyar dolara çıkmasını ve Malezya'yla da 600 milyon dolar olan dış ticaret hacmimizin üç yıl içinde 5 milyar dolara çıkarılmasıyla ilgili başbakanların da ağzından çıkan bu hedefler ortaya konuldu.”

Türkiye’nin en seçkin iş dünyası temsilcilerinin de geziye katıldığını kaydeden Bakan Zeybekci, “Başarılı geçti. Gittiğimiz ülkeler, Türkiye’nin Asya-Pasifik bölgesindeki yaklaşık 3 milyar civarındaki nüfusa ve ekonomiye açılabilecek kapılar. Onun için de çok önemsiyoruz. Sayın Başbakanımız, bu alanlarla ilgili hedefler koyuyor. Bu hedefleri inşallah tutturacağız.” diye konuştu.

Açılışa Bakan Zeybekci'nin yanısıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. CİHAN

Yorumlar