Bakan Zeybekci: Fuar desteklerinin etkinliğini artırıyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğde değişiklik yapıldığını, söz konusu değişikliklerin fuar desteklerinin etkinliğini artıracağını söyledi. Söz konusu...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Fuar desteklerinin etkinliğini artırıyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğde değişiklik yapıldığını, söz konusu değişikliklerin fuar desteklerinin etkinliğini artıracağını söyledi.

Söz konusu tebliğde yapılan değişikliğin bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Bakan Zeybekçi, değişikliklerle birlikte fuarların etkinliğinin artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Zeybekçi, ürün tanıtımının daha etkili yapılabilmesini ve standa gelen ziyaretçilere daha iyi bilgi verilebilmesini teminen, 50 metrekareden daha büyük alanla gerçekleştirilen fuar katılımlarında ulaşım gideri desteklenen temsilci sayısı ikiden üçe çıkarıldığını açıkladı. Bakan Zeybekçi, yurt dışı fuar organizasyonlarında, organizatörün alabileceği tanıtım desteğinin, katılımcılara kiralanan metrekare cinsinden toplam fuar alanının katılım bedeli ile çarpımı sonucunda bulunacak tutarın yüzde 25’ini geçememesi sınırlaması, 60’ın üzerinde katılımcısı olan yurt dışı fuar organizasyonları için kaldırıldığını ifade etti.

Sektörün ilgi odağı olan ve gelecek dönemlerle ilgili trendlerin belirlendiği, sektöre ait yeniliklerin ve yeni ürünlerin ilk defa sergilendiği, sektörün önde gelen firmalarının genel olarak katılım sağladığı, yoğun talep sebebiyle katılımcı olarak yer bulmanın zor olduğu veya sıra beklemenin gerektiği, sadece fuarın yapıldığı ülkeden değil, bütün dünya ülkelerinden sektördeki üretici, alıcı veya satıcıların ziyaret etmek için çaba gösterdiği ve önem verdiği fuarlar arasından Bakanlıkça prestijli fuarlar listesi oluşturuldu. Prestijli olarak belirlenen fuarlarda, katılım hakkı bir takvim yılında bir defadan iki defaya çıkarılarak, fuarlarda metrekare sınırlaması olmaksızın daha gösterişli ve güzel stantlarla etkili bir katılım gerçekleştirmelerini teşvik etmek amaçlandı. Fuar katılımlarının daha etkili gerçekleştirilebilmesini teminen 50 metrelarelik azami ve 9 metrekarelik asgari sınırlamalar kaldırıldı. Katılımcılar destek kapsamında olan yurt dışı fuarlarda herhangi bir metrekare sınırlaması olmaksızın, genel nitelikli fuarlarda 10 bin dolar, sektörel nitelikli fuarlarda 15 bin dolar üst limit dahilinde etkili ve daha büyük stantlarla katılım imkanına kavuştu.

CİHAN

Yorumlar