Bakan Zeybekci Danimarka'ya gitti

- Zeybekci, Dışişleri Bakanı Jensen ile görüşecek

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci Danimarka'ya gitti

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, beraberindeki heyetle Danimarka'nın başkenti Kopenhag’a gitti. Zeybekci, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Zeybekci'nin, iş dünyası temsilcileriyle Türkiye'nin ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin mevcut durumunu gözden geçirmek, yeni işbirliği olanaklarını tespit etmek, Türkiye'de ve bölgede yaşanan son ticari ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak ve özellikle 15 Temmuz'da yaşanan gelişmeler, mevcut ticari ve ekonomik duruma ilişkin muhatap ülkelerin hükümetleri, iş çevreleri ve basın kuruluşlarına gerekli mesajları vermek üzere ağustos-eylül döneminde çeşitli ülkelere ziyaretler gerçekleştireceği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu ziyaretlerin ilki kapsamında Zeybekci'nin, Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen ile ikili görüşme yapacağı, ayrıca ülkenin önde gelen firmalarının temsilcileriyle bir araya geleceği bildirildi.

Zeybekci'nin Danimarka basınıyla toplantı düzenleyeceği belirtilen açıklamada, ziyarete, TOBB, TİM, MÜSİAD, Borsa İstanbul, Türkiye-Danimarka İş Konseyi temsilcileri, Türk iş adamlarından oluşan özel sektör heyeti ile TBMM’de grubu bulunan partilerden milletvekillerinin de eşlik ettiği, heyetin temaslarının ardından bugün yurda döneceği ifade edildi.

Öte yandan açıklamada, Danimarka-Türkiye arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık 1,5 milyar avroya ulaştığı, bu yılın ilk 6 ayında ihracatın yaklaşık 410 milyon avro, ithalatın ise 425 milyon avro olduğu, ayrıca Danimarka'nın Türkiye'de 2002 yılından 2016 yılı Mayıs ayına kadar olan dönemde 349 milyon avroluk doğrudan yatırım gerçekleştirdiği de aktarıldı.

Yorumlar