Bakan Yıldız: Irak petrolü ile ilgili yeni anlaşma yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak petrolü ile ilgili yeni bir anlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Irak petrolü ile ilgili yeni anlaşma yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak petrolü ile ilgili yeni bir anlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nda (EPDK) Yeni başkan ve yönetim kurulunu ziyaret eden Taner Yıldız basın mensuplarını sorularını cevapladı. Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın yarın Neçirvan Barzani ile görüşmesinde petrol konusunda yeni bir anlaşmanın söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Zaman zaman Neçirvan Barzani’nin Türkiye’ye ziyaretleri oluyor. Burada herhangi bir yeni anlaşma söz konusu değildir. Biz bildiğiniz gibi merkez Irak hükümeti ile yaptığımız anlaşmaların ve Kuzey Irak’ta yapılan sözleşmelerin, bunu altını çizerek söylüyorum çünkü özel hukuk hükümlerine tabi olan ister kamu şirketleri isterse özel sektör şirketleri olsun bunlar sözleşme niteliğindedir. Zaman zaman görüşmelerimiz oluyor. Bu görüşmede onlardan bir tanesi olacaktır."

Bakan Yıldız, TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in 'siyasi belirsizlikten dolayı elektrik malzemeleri ve madencilik sektöründe 2 milyar dolar değerindeki 2 birleşme ve satın alma işleminin yabancılar tarafından askıya alındığını ve bu siyasi belirsizliğin en az 1-1,5 yıl daha süreceği'ne yönelik açıklamasının sorulması üzerine de şöyle dedi:

"Enerji sektörü son 3 aylık dönemde özellikle o birleşmeler ve madencilik alanlarını da kastederek TUSKON’un açıklamasını şöyle izah etmem lazım. Özelleşmeler ile alakalı enerji sektöründeki programlarda bir kısım aksamalar olmuştur. Bunu yapanların bu aksamalara sevindiklerini gözlemliyorum. Ben 3 ay sonundaki şu geldiğimiz noktaya sevinmeyenlerdenim. Türkiye ilerlemesine ve büyümesine devam edecektir. Bununla alakalı engellemeler önümüzdeki süreçte göreceksiniz bertaraf edilecektir. 30 Mart’taki seçimlerde herhangi bir umduklarını bulamayanların gayretlerini niyetlerini başka yönlere sevk ettiklerini görüyoruz."
CİHAN

Yorumlar