Bakan Yıldız: Bor madenlerini özelleştirmeyeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bor madenlerini özelleştirmeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Bor madenlerini özelleştirmeyeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bor madenlerini özelleştirmeyeceklerini söyledi. 2014 ve sonraki yıllardaki hedeflerinin borun kamu elinde kalıp özelleşmemesini sağlamak olduğunu ifade eden Yıldız, "Bin yıllık bor rezervimiz var. 2013 yılının son gününde özellikle boru özelleştirmeyeceğimizi altına kalın çizgilerle çizerek söylüyorum. Bir kısım hizmet alımlarını özelleştiriyoruz. Ancak o ayrı bu ayrı." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eti Maden İşletmelerinin Eskişehir-Kırka Boraks Penta Üretim Fabrikasını gezdi. Fabrika yetkililerinden bilgi aldı, işçilerle akşam yemeği yedi. Yemek öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldız, bor madenlerini özelleştirmeyeceklerini vurguladı. "Piyasa çok fazla merak ediyor. 2013 yılının son gününde özellikle boru özelleştirmeyeceğimizi altına kalın çizgilerle çizerek söylüyorum." diyen Bakan Yıldız, borun bazı işletmelerindeki hizmet alımlarının özelleştirilmesini, borun özelleştirilmesi olarak nitelememek, böyle tanımlamamak gerektiğini dikkat çekti.

Bakan Yıldız, şunları söyledi: "O yüzden biz Türkiye'deki Eti Holding aracılığıyla yürütülen işlemlerin, kamu eliyle yürütülen işlemlerin, borun özelleştirilmesini yapmayacağız. Bir kısım hizmet alımlarını özelleştiriyoruz. Ancak o ayrı bu ayrı. 2014 yılındaki hedefimiz, bundan sonraki yıllardaki hedefimiz de bunların, borun kamu elinde kalıp özelleşmemesini sağlamaktır."

"Bin yıllık bor rezervimiz var." ifadesini kullanan Bakan yıldız, şöyle konuştu: "İnşallah bizler yalnızca torunlarımıza, geleceğimize değil, Türkiye'nin dünyadaki ilk 10 ekonominin arasında bulunduğu borun katkılarını hep beraber görmüş olacağız. Son derece reel, ayakları yere basan politikalar izleniyor enerji politikalarında ve stratejilerinde. Burada 'geliyor, gidiyor' diye ileriye dönük boş ümitler ve vaatler yok. Her şey somut, rakamlara dayalı. Arkada gördüğünüz dağlar yaklaşık 40 yıldır bu tarafa kamyon kamyon getirilerek tek tek ürüne çevriliyor. O yüzden Türkiye'nin geleceğiyle alakalı önemli bir rezerv yerinde bulunuyoruz." CİHAN

Yorumlar